Abakar Sylla was woensdagavond de gevierde man op Jan Breydel.
Volledig scherm
PREMIUM
Abakar Sylla was woensdagavond de gevierde man op Jan Breydel. © Photo News

Een videocall op zandwegel vol luide scooters maakte indruk: hoe Club met Abakar Sylla een toptalent voor een habbekrats wegplukte uit Ivoorkust

Champions LeagueVan een stoffige Ivoriaanse buitenwijk naar de basiself van Club Brugge én meteen uitblinker in de Champions League. In één jaar tijd. Het wonderbaarlijke verhaal van Abakar Sylla (19), de ontdekking waarvoor blauw-zwart amper 200.000 euro neertelde. “Club Brugge heeft voor mij de juiste dingen gedaan. Exact wat iemand die op jonge leeftijd uit Afrika komt nodig heeft.”

10 reacties

 • Frank Waeghe

  2 weken geleden
  Club heeft goed gespeeld en de scheidsrechter deed wat hij moest doen, nipt buitenspel is buitenspel dus geen doelpunt. Alhoewel nipt, je kon het zelfs zonder de var beelden zien. Wat betreft Sylla, die was heel goed maar als N'Soki speelde zoals Sylla was er altijd kritiek over risico en die ene slechte pass stond dan in de krant. Naast Sylla was Onyedika heel goed maar de man was Sowah voor mij, wat een inzet.
 • Luc Caels

  2 weken geleden
  Ze hebben weer veel geluk gehad, en de arbiter mee. De eerste tegengoal was zeker geen buitenspel.
 • eddy van overstraeten

  2 weken geleden
  Op het einde telt alleen de uitslag hoe maakt niet uit
 • Christopher Moltisanti

  2 weken geleden
  De kassa blijft rinkelen
 • Martin Goetinck

  2 weken geleden
  Lucas: maakt niet uit hoe het tot stand komt. 3 pt binnen. De enige titelkandidaat (volgens de pers) speelt zelfs geen europees meer.