Neymar en PSG verloren vorig jaar de finale van de Champions League tegen Bayern München waarop de Braziliaan de trofee vaarwel wuifde.
Volledig scherm
PREMIUM
Neymar en PSG verloren vorig jaar de finale van de Champions League tegen Bayern München waarop de Braziliaan de trofee vaarwel wuifde. © EPA

Een play-off systeem zoals in de NBA, nog meer miljoenen voor onze kampioen: alles wat u moet weten over de nieuwe Champions League vanaf 2024

Champions LeagueDe Belgische clubs worden deze week ingelicht over het hervormingsvoorstel van UEFA voor de Champions League vanaf 2024. In het plan dat op tafel ligt (en als we niet uit de top tien van de UEFA-ranking vallen), is de Belgische kampioen ook vanaf 2024 rechtstreeks geplaatst voor de Champions League én dat zou onze kampioen nog ettelijke miljoenen euro’s méér kunnen opleveren dan nu het geval is. Alle vragen over wat het nieuwe format moet worden, beantwoord.

9 reacties

 • rik cappelle

  2 maanden geleden
  Het is in het wielrennen niet beter hoor ! Hoeveel ploegen kunnen er nog 1 van de 3 grote ronden winnen ? 3 of met zeer ruime speling misschien 4. En hoeveel wielerploegen zijn er ? Een 60tal in zijn totaliteit = WT+CT+ICT ?
 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  Hetzelfde in het voetbal als in de maatschappij. De rijken rijker. Maar de belgische ploegen gaan toch niet mogen meedoen.
 • eric de baene

  2 maanden geleden
  Een league voor de super rijke ploegen ...🙄...! Alleen nog money money helaas ... Mijn interesse voor het voetbal van nu begin stilletjes weg te gaan ... En dan nog weinig Belgen nog in onze Belgische ploegen erbij ...
 • Johnny Dupont

  2 maanden geleden
  De grote landen woordenlijst elke verandering steeds meer bevoordeeld. Dit is niet meer de Champions League maar "Wie heeft het meest geld League".
 • andre Kennis

  2 maanden geleden
  De kloof tussen de grote clubs en de kleine(re) wordt groter en groter ... ondanks hun miljoenen schulden ...
 1. Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectballen?"
  Play

  Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectbal­len?"

 2. Gezien? Struikelende Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik
  Play
  Anderlecht
  4

  Gezien? Struikelen­de Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik

  9:33