Een muur op CL-niveau bouwen voor dummies: “Ook al is het een natuurlijke reflex, een speler mag zich nóóit wegdraaien”

Champions LeagueHet winnende doelpunt van Manchester City tegen PSG is voer voor debat. Riyad Mahrez krulde een vrije trap door de muur binnen, terwijl ze bij de Parijzenaars nog net geen mortel gebruikten om hun muur dicht te metselen. Hoe kan het dat er op dit niveau dan toch gaten ontstaan? Ex-Rode Duivels Philippe Vande Walle en Eric Van Meir leggen uit. “Een bal door de muur is een nachtmerrie voor elke keeper.”

2 reacties

 • Ludwig De Witte-Steen

  1 jaar geleden
  Geen grote lichten. Een speler op de grond achter de muur dient net om te voorkomen dat de vrije trap over de grond gaat. Een vrije schopnemer zal zo door de lucht moeten schieten. Natuurlijk zien we dan dat die speler nooit een bal blokkeert; die vrije trap zou dan wel uitzonderlijk slecht moeten genomen zijn.
 • Patrick Vriends

  1 jaar geleden
  Pak jullie zakdoekjes al maar om te schreeuwen PSG.
 1. “Dat God moge neerdalen om dit te verklaren”: internationale media begrijpen nog steeds niet hoe Real het ook tegen City weer flikte
  Play
  Champions League
  12

  “Dat God moge neerdalen om dit te verklaren”: internatio­na­le media begrijpen nog steeds niet hoe Real het ook tegen City weer flikte

  Wat was dat toch weer allemaal, gisteravond laat in het Santiago Bernabéu? Meer dan 90 minuten lang was Real Madrid virtueel uitgeschakeld en was het Man City dat leek af te stevenen op een Engelse Champions League-finale tegen Liverpool. Maar toen voltrok zich een nieuw mirakel - het derde al dit seizoen op het kampioenenbal. Ook de internationale sportkranten schieten stilaan woorden te kort voor al dat Madrileens stuntwerk.