rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

DEEL I. De omstreden spelerscarrière van Atlético-coach Diego Simeone: “Hij was de leider van een bende bandieten”

Champions LeagueVandaag is Diego Simeone (52) de bestbetaalde trainer met een jaarsalaris van 40 miljoen, maar begin jaren ‘90 was de coach van Atlético gewoon nog ‘el otro Diego’. Een zelfverzekerde middenvelder die het aandurft het heilige nummer ’10’ van Maradona te lenen. Een competitief baasje dat niet terugdeinst voor een matrak. The making of ‘El Choco’ Simeone: over een voetballer met bloed aan de noppen, een waarzegster, sluwe trucjes, feestjes met Maradona en Beckhams moment of madness. “Voor niemand houd ik mijn mond.”

1 reactie

 • erik swaegers

  4 maanden geleden
  Zo lopen er nog rond hoor, Conte moet daar niet voor onderdoen. Mannen met hun voeten op en in het gras en gaan los door de muur als het moest. In de ploeg van het EK 1980 hadden wij daar ook zo een paar rondlopen Millecamps Van derijke Gerrits Rencain en de altijd sluwe Vercauteren. Mannen geen postkaarten die voor het minste tegen de grond liggen.
 1. Alle Brugse en Belgische records aan diggelen: Club bijna 50 miljoen euro rijker na groepsfase
  Club Brugge
  22

  Alle Brugse en Belgische records aan diggelen: Club bijna 50 miljoen euro rijker na groepsfase

  Club Brugge greep in extremis nog naast de groepszege in groep B in de Champions League, maar dankzij een knappe 11 op 18 vangt blauw-zwart wel nog meer dan tien miljoen euro aan winstpremies. Het gelijkspel van gisteren leverde andermaal 930.000 euro op, wat de totale teller op 47.485.000 miljoen euro brengt — een absoluut recordbedrag naar Brugse of Belgische normen. Afwachten of de kassa na Nieuwjaar andermaal rinkelt voor blauw-zwart.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”