rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

DEEL I. De omstreden spelerscarrière van Atlético-coach Diego Simeone: “Hij was de leider van een bende bandieten”

Champions LeagueVandaag is Diego Simeone (52) de bestbetaalde trainer met een jaarsalaris van 40 miljoen, maar begin jaren ‘90 was de coach van Atlético gewoon nog ‘el otro Diego’. Een zelfverzekerde middenvelder die het aandurft het heilige nummer ’10’ van Maradona te lenen. Een competitief baasje dat niet terugdeinst voor een matrak. The making of ‘El Choco’ Simeone: over een voetballer met bloed aan de noppen, een waarzegster, sluwe trucjes, feestjes met Maradona en Beckhams moment of madness. “Voor niemand houd ik mijn mond.”

1 reactie

 • erik swaegers

  2 maanden geleden
  Zo lopen er nog rond hoor, Conte moet daar niet voor onderdoen. Mannen met hun voeten op en in het gras en gaan los door de muur als het moest. In de ploeg van het EK 1980 hadden wij daar ook zo een paar rondlopen Millecamps Van derijke Gerrits Rencain en de altijd sluwe Vercauteren. Mannen geen postkaarten die voor het minste tegen de grond liggen.
 1. De meest bizarre viering van de Champions League-avond: Nkunku blaast ballonnetje op
  Play
  Champions League

  De meest bizarre viering van de Champions Lea­gue-avond: Nkunku blaast ballonne­tje op

  Christopher Nkunku (24) vierde zijn Champions League-doelpunt gisteravond niet met salto’s of andere halsbrekende toeren. Wél met...een ballonnetje. Nadat de Franse spits de 0-1 van RB Leipzig in doel had gelegd tegen Shakhtar Donetsk haalde hij de ballon boven. Een opvallend beeld, waar wel een mooi verhaal achter zit. Na de match vertelde Nkunku immers dat hij het deed voor zijn zoontje. Het jongetje is dol op ballonnen.