Action Images via Reuters
Volledig scherm
PREMIUM
© Action Images via Reuters

De energie-efficiëntste spits ter wereld: hoe spaarzame Erling Haaland er toch in slaagt alle records te verpulveren

Champions LeagueWas Erling Braut Haaland (22) een elektrisch apparaat, dan kreeg de ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Manchester City ongetwijfeld energielabel A+++. Een inzicht in de beestige statistieken van de zuinigste spits in Europa, die het ene record na het andere breekt in de Premier League en de Champions League. En waarom ene Micky Quinn een mijlpaal blijft betwisten. Telt u even mee?

4 reacties

 • eric debanne

  5 maanden geleden
  En zeggen dat club Brugge ooit de kans had om die te kopen...🙄 Ze zouden nogal wat verdiend hebben en kunt genieten paar jaren van die speler
 • Karel Van Beeck

  5 maanden geleden
  1 man is geen ploeg. Ook hetgeen rondom hem staat doet mee!
 • johan fransaert

  5 maanden geleden
  hij is het soort spits die zeer goed rendeert in een ploeg die zwaar fysiek weegt op hun tegenstanders, zet hem in een zeer technische ploeg en daar zal hij veel minder renderen.
 • Johan Planckaert

  5 maanden geleden
  Haaland is een wereldspits. En zeggen dat men de eerste matchen hem al als miskoop bestempelde. Als City ooit de championsleaque kan winnen dan is het zeker met deze spits.
 1. Alle Brugse en Belgische records aan diggelen: Club bijna 50 miljoen euro rijker na groepsfase
  Club Brugge
  22

  Alle Brugse en Belgische records aan diggelen: Club bijna 50 miljoen euro rijker na groepsfase

  Club Brugge greep in extremis nog naast de groepszege in groep B in de Champions League, maar dankzij een knappe 11 op 18 vangt blauw-zwart wel nog meer dan tien miljoen euro aan winstpremies. Het gelijkspel van gisteren leverde andermaal 930.000 euro op, wat de totale teller op 47.485.000 miljoen euro brengt — een absoluut recordbedrag naar Brugse of Belgische normen. Afwachten of de kassa na Nieuwjaar andermaal rinkelt voor blauw-zwart.