Volledig scherm
© REUTERS

Club Brugge eerste Belgische club in 28 jaar die openingsmatch in Champions League wint

Champions LeagueEen historische zege was het. Club Brugge won met 1-2 op het veld van Zenit Sint-Petersburg. Het is zo de eerste Belgische club sinds 1992 die de drie punten pakt in zijn openingsmatch in de Champions League. 

 1. Scholes en Ferdinand schamen zich voor Manchester United: “Dit was miniemenvoetbal, lachwekkend”
  Champions League

  Scholes en Ferdinand schamen zich voor Manchester United: “Dit was miniemen­voet­bal, lachwek­kend”

  Coach Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United besefte in Turkije na de blamerende nederlaag in de Champions League tegen Basaksehir (2-1) dat hij zich niet veel meer kan permitteren. “Dit verlies slaat ons verder terug”, bekende de Noor, die afgelopen zondag thuis ook al verloor van Arsenal (0-1). “Elke wedstrijd is een confrontatie met de werkelijkheid. We waren niet goed genoeg.”
 2. Onze chef voetbal vindt dat Clement na zijn uitbrander niet de mist mag ingaan: “Want dan mogen wij hém hard aanpakken, toch?”
  PREMIUM
  Champions League

  Onze chef voetbal vindt dat Clement na zijn uitbrander niet de mist mag ingaan: “Want dan mogen wij hém hard aanpakken, toch?”

  Philippe Clement krijgt na onder meer Real Madrid, PSG, Zenit en Lazio een nieuwe kans om zich te onderscheiden in de Champions League. Op Jan Breydel ontvangt Club vanavond Borussia Dortmund. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert legt de lat hoog voor de coach van blauw-zwart. “Net omdat we met z'n allen weten dat Clement in staat is Dortmund het schaamrood op de wangen te bezorgen.”
 3. De grappige anekdote van Degryse in ‘Top of the League’: “Na de 3-0 in Dortmund mochten we van D’Hooghe niet op stap...”
  Play
  Top of the League

  De grappige anekdote van Degryse in ‘Top of the League’: “Na de 3-0 in Dortmund mochten we van D’Hooghe niet op stap...”

  In de derde aflevering van ‘Top of the League’, de nieuwe podcast van HLN.be en VTM Nieuws, ontvangt Maarten Breckx analist Marc Degryse en Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws. Degryse pakt daarin uit met een straffe anekdote op de avond van 25 november 1987, toen Club Brugge 3-0 om de oren kreeg Dortmund in de heenmatch van de achtste finale van de Uefa Cup.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"
  Play
  Voetbal

  Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"

 2. Het knotsgekke slot van Standard-Eupen, met keeper Bodart die scoort
  Play

  Het knotsgekke slot van Standard-Eu­pen, met keeper Bodart die scoort