Clement voor clash met Leipzig: “Mijn spelers zijn al een paar keer boven zichzelf uitgestegen. En dat zal weer nodig zijn”

Champions LeagueClub-coach Philippe Clement verwacht veel van de clash met RB Leipzig van morgenavond in de Champions League. Speelt blauw-zwart gelijk tegen de Duitsers, dan is het zeker van de derde plaats en dus Europa League-voetbal na nieuwjaar. “We spelen om te winnen. Lukt dat, dan kan het nog een crazy verhaal worden.”

12 reacties

 • jan boden

  2 maanden geleden
  Misschien eens met een luchtballon proberen, dan stijgen de spelers wat vlugger boven zichzelf uit.
 • Ilse Huyghe

  2 maanden geleden
  Jan, de grappenmaker, Boden is spijtig genoeg niet zo grappig geweest voor en na de conference league matchen
 • Hans Verelst

  2 maanden geleden
  Komaan zeg, Leipzig komt met een B elftal, wat is het probleem??
 • christel moreels

  2 maanden geleden
  Sinds de play offs van vorig seizoen heeft uw ploegske nog geen enkele deftige competitiematch gespeeld Mhr Clement. Zou het kunnen dat u voor een groot deel daar verantwoordelijk voor bent?
 • rudy de clerck

  2 maanden geleden
  Hallo VTM. zoveel champions league wedstrijden vandaag en morgen en jullie zenden alleen club brugge , wel ik bedank dan ook voor deze wedstrijd , ga niet zien
 1. “Ruud, Ruud, Ruud...”: deel Club-fans kant zich tegen Clement en steekt Vormer hart onder riem
  Play
  Champions League
  18

  “Ruud, Ruud, Ruud...”: deel Club-fans kant zich tegen Clement en steekt Vormer hart onder riem

  De beslissing van Clement om Vormer in de Champions League nogmaals op de bank te houden, keert zich thuis tegen RB Leipzig tegen de coach. Waar het in de vorige matchen zonder Vormer telkens wel goed afliep voor Club zonder de Nederlander (op uitzondering van de zware verplaatsing naar Man City, nvdr), nam blauw-zwart een desastreuze start tegen de Duitsers. Na de 0-2 op penalty - die tot stand kwam na een pijnlijke fout van Sowah - uitte het thuispubliek snel zijn ongenoegen. ‘Ruud, Ruud, Ruud’, rolde in de minuten die volgden enkele keren van de tribunes. De twaalfde man die kiest voor zijn kapitein en de keuze van zijn trainer in vraag stelt. Het zegt veel over de ellendige avond die Club net op de belangrijkste avond in jaren beleefde - het werd uiteindelijk 0-5.