Volledig scherm
© BELGA
3
EINDE
0
 • Charles De Ketelaere 33'
 • Hans Vanaken 58'
 • Noa Lang 73'

3-0! Club Brugge boekt cruciale zege tegen Zenit en dwingt 'finale' af in Rome

Champions LeagueKing Charles. Koele Hans. Handige Noa. Club Brugge speelde de quasi perfecte partij tegen een, moet gezegd, bijzonder bleek Zenit. Het trakteert zich zo op een ‘finale’ in Rome. Wint Club volgende dinsdag van Lazio, beukt het de poorten van de achtste finales op het kampioenenbal open. Van overwintering in de Europa League is Club nu al zeker. Er zijn al Belgische Champions League-campagnes geweest die heel anders zijn uitgedraaid.

6 reacties

 • Regina Van den Eijnden

  1 maand geleden
  Een goede wedstrijd en het lijkt of ze de Champions League winnen
 • Ivan De Bakker

  1 maand geleden
  Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind de live-verslaggeving echt zwak, geen enkele bezieling. Precies tegen hun zin dat ze naar Brugge zitten te kijken, en Brugge kan ook niks goed doen - altijd maar weer de kleine foutjes uitvergroten. Bij andere ploegen net omgekeerd, daar worden zelfs regelrechte blunders met de mantel der liefde bedekt. Ik wil terug een Rik De Saedeleer! Die man was tenminste een echte voetbalsupporter voor wie het spelletje belangrijk was, niet welke club er speelde.
 • Jos Waarheid

  1 maand geleden
  Mooie overwinning. De bal moest in deze wedstrijd goed vallen en dat zag je. Hoog druk en snel spelen,het kwam er regelmatig uit. Vanaken was toch weer goed samen met De Ketelaere, Matta en Lang en Dennis die mee verdedigde en toch vooraan bleef druk zetten.Ruudje heeft weer zijn kilometers afgelegd en zeer nuttig gespeeld. Zenit is nog een schim van jaren terug. Er zit veel gld en toch draait het niet. Raar !
 • Philippe Vanbelleghem

  1 maand geleden
  Forza Club Brugge . Konden ze iedere wedstrijd zo spelen dan zijn we terug kampioen. Waarom loopt het toch zo stroef in eigen land ? 
 • Patrick Moers

  1 maand geleden
  Lazio gaat gemakkelijk winnen. Derde plaats is mooi voor dit Brugge. 
 1. ‘Shirt uit en zwaaien’: spelers in Brugse kleedkamer uit de bol
  Play
  Champions League

  ‘Shirt uit en zwaaien’: spelers in Brugse kleedkamer uit de bol

  De grootste Belgische thuiszege ooit in de Champions League. De eerste Champions League-zege in Jan Breydel sinds november 2005. Na vijf speeldagen al zeker van Europese overwintering in de Europa League, terwijl dromen over méér in de Champions League mag. Club Brugge beleefde een geweldige avond en dat werd logischerwijs stevig gevierd in de kleedkamer. Clinton Mata ging tegen Zenit niet alleen voorop in de strijd op het veld maar ook in het feestgewoel. ‘Shirt uit en zwaaien’, op de tonen van Gala’s ‘Freed from Desire’. Op zijn Instagram liet de verdediger zijn volgers meegenieten met bovenstaand filmpje. ‘Trots op mijn team', schreef hij erbij. Dat de Angolees tegen Zenit de Russische beer Dzyuba (hij was niet helemaal fit en achtergebleven in Sint-Petersburg) niet in de ogen moest kijken, scheelde een flinke slok op de borrel. Volgende week wordt dat een ander verhaal. Dan wacht in Rome Lazio-spits Ciro Immobile.
 1. Vercauteren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"
  Play
  Antwerp

  Vercaute­ren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"

 2. Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!
  Play

  Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!