Onze chef voetbal over de Europese matchen van de Belgische club vanavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze chef voetbal over de Europese matchen van de Belgische club vanavond. © Belga

“Topclubs, het begint bij jullie zelf”: onze chef voetbal over de belangrijke avond in de weg naar boven

Europees voetbalNoem vandaag niet ‘D-day’ voor het Belgische voetbal. Een belangrijke avond is het echter wel. Onze chef voetbal is benieuwd naar het wedstrijdmanagement van Vincent Kompany, weet dat ook AA Gent snakt naar een Europees succesje en ziet dat Antwerp de hel moet ontketenen. Want... “Onze topclubs beseffen dat ze zélf moeten instaan voor de weg naar boven.”

14 reacties

 • Timothy Van Ginneken

  1 jaar geleden
  Nu hoort Antwerp ineens wel bij de topclubs? Grappig.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  In theorie mogen de Europese tegenstanders geen probleem vormen voor onze Belgische ploegen. Maar in voetbal zijn het niet altijd de beste ploegen die winnen.
 • Rudy Claes

  1 jaar geleden
  Daarvoor moeten die van Anderlecht een extra week rust nemen terwijl Vitesse gewoon hun wedstrijd afwerkt in competitie !. Als Anderlecht zich nu niet plaatste kan Kompany samen met zijn ploegske gaan petanquen in het Lotto Park !
 • Patrick Brusseel

  1 jaar geleden
  Een verloren voetbalmatch is niet het einde van het leven. Als ik hier sommigen zie reageren dan weten die het verschil niet tussen wat belangrijk is en wat niet belangrijk is. Voetbal is een spel, soms win je soms verlies je. Voor alle duidelijkheid, ik zie onze topclubs (ja dat zijn ze in ons land dan toch) allemaal doorgaan. Maar D-Day dat is het inderdaad niet. De wereld zal morgen nog draaien ook als ze alle drie verliezen.
 • Dany Herman

  1 jaar geleden
  Belgische clubs zijn ze kleurenblind, Afrikaanse clubs ja Belgisch is de licentie en dat is al