REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Spaanse pers ziet Barça “ontslagen worden bij de top van het Europese voetbal”, Frenkie de Jong gebeten hond: “Een mislukking”

Champions LeagueFC Barcelona werd gisteren voor het eerst in 21 jaar uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Bovendien scoorden de Catalanen in zes matchen slechts twee doelpunten - van het ooit zo sprankelende Barça blijft nog maar weinig over. Dat zag ook de Spaanse pers, die Barcelona uitwuift aan de Europese top: “Het was een prestatie die alle tekortkomingen pijnlijk blootlegde.” Een overzicht.

6 reacties

 • Willem Leeuw

  2 maanden geleden
  Frenky staat niet op zijn plaats. Die hoort de plek van Busqeuts in te nemen maar die is beter. Frenky was bij Ajax veel offensiever nu is het soort van controleurtje geworden.
 • Eric Maes

  2 maanden geleden
  Daar hebben veel ploegen zich op blind gestaard, aan het Ajax van toen. Buiten De Jong, zit er nog zo eentje op de bank bij Man united.
 • Christiaan Vernist

  2 maanden geleden
  Koeman treft hier ook schuld door 2de rangs spelers van Nederland kost wat kost te willen binnen halen. Zou Koeman hier mss een graantje van mee geplukt hebben 🤔.
 • Paul Roymans

  2 maanden geleden
  Topspelers die stoppen werden vervangen door tweedeklasspelers zoals Coutonho, Dembele, De Jong die veel te veel verdienen (krijgen). Nu worden bij Barca spelers opgesteld die 10 jaar geleden de bank nooit haalden. Wanbeleid op grote schaal van het vorige bestuur is de enige oorzaak van deze terugval.
 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  Dat van FCB ook !
 1. “Waarom toch?”: onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte
  Play
  PREMIUM
  Club Brugge
  100

  “Waarom toch?”: onze chef voetbal snapt niks van de manier waarop Clement zijn ploeg het ravijn in coachte

  “Waaróm wilde Clement persé ‘een Guardiola’tje’ doen – speciaal willen zijn? Net nú? Op een moment dat de ploeg in een dip zit, maak je je spelers toch niet nóg zotter?” Onze chef voetbal zit met een pak vragen, na wat hij “de grootste sof, de ergste desillusie van Club Brugge en bij uitbreiding van het Belgische voetbal in het voorbije decennium” noemt. Zijn relaas van een gitzwarte avond op Jan Breydel, waarbij vooral de coach het moet ontgelden.