Vreugde bij de Club-spelers na hun gelijkspel tegen PSG, eerder in deze Champions League-campagne. Dat punt leverde Club 930.000 euro op.
Volledig scherm
Vreugde bij de Club-spelers na hun gelijkspel tegen PSG, eerder in deze Champions League-campagne. Dat punt leverde Club 930.000 euro op. © Photo News

Prijzengeld Europa: Club Brugge verdiende al 10 miljoen meer dan andere Belgische clubs... sámen

EUROPEES VOETBALEen verschil van dag en nacht. Club Brugge verdiende dit seizoen al ruim 28 miljoen euro in Europa. Bijzonder veel geld, maar het is pas wanneer we bekijken wat de andere Belgische clubs al verdienden, dat opvalt hoe gigantisch dit bedrag is. Zo verdiende Club al meer dan 10 miljoen meer dan Gent, Genk, Antwerp en Anderlecht... sámen.

11 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Deze inkomstenbron zal snel opdrogen voor Brugge en dan wordt het ook weer centjes tellen Ik denk niet dat Verhaeghe zijn miljoenen zal teruggeven om de supporters te plezieren.
 • jean-pierre Vermyle

  1 maand geleden
  wat betekenen nu nog 10 miljoen in het voetbal? kan je een derderangsspeler mee komen of een tiende van een stadion zetten
 • Patrick Brusseel

  1 maand geleden
  Grote probleem is dat bepaalde ploegen - ik noem geen namen - Europese inkomsten opnamen in het budget vooraleer deze inkomsten vaststonden. Dan pak je er naast en zit je met een gigantisch exploitatieverlies.
 • Roger Dubois

  1 maand geleden
  Hier kweekt men jaloezie!
 • Norbert Deploige

  1 maand geleden
  Nu weet je toch waarom dat coëfficiënt zo belangrijk is. Geen CL., geen centen meer. Wie zou daar het meeste nadeel van ondervinden? Laat ons eens denken. Juist ja ik weet het.
 1. Horror in Jan Breydel: onherkenbaar Club Brugge krijgt forfaitcijfers om de oren die nog lang zullen nazinderen
  Play
  Champions League
  92

  Horror in Jan Breydel: onherken­baar Club Brugge krijgt forfaitcij­fers om de oren die nog lang zullen nazinderen

  Wat een catastrofe. Net op de avond waarin het moest gebeuren, de belangrijkste in het tienjarige tijdperk Mannaert - Verhaeghe, liep nagenoeg alles mis wat kon mislopen. Clement deed een Guardiola’tje, met een verkeerde basiself in een ‘do or die’-match: geen speler die wist waar te lopen of wat te doen. Na 17 minuten stond een apathisch Club 0-3 achter... Pijnlijker kon moeilijk - ‘t werd uiteindelijk zelfs 0-5. Club terug naar af. Weg Europese lente. En dat is erg sneu, na de 4 op 6 waarmee deze campagne gestart was.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Van den Brom blij met prestatie van z'n ploeg: “Dit was het Genk dat iedereen wil zien”
  Europa League
  2

  Van den Brom blij met prestatie van z'n ploeg: “Dit was het Genk dat iedereen wil zien”

  Indrukwekkend in de eerste, overrompeld in de tweede helft. Racing Genk dartelde 45 minuten en mocht op meer aanspraak maken dan die ene goal van Paintsil. Na rust schakelde West Ham drie versnellingen hoger en kraakte het langs alle kanten bij KRC. Een lucky goal leverde toch nog een hardbevochten punt op. Van den Brom omarmde het met beide armen. “We zijn helemaal terug.”
 2. ONS RAPPORT. “Halloween kwam een maand later voor hem” en “waardeloze gelegenheidslinksachter”: Club zwaar gebuisd
  Play
  PREMIUM
  Champions League
  6

  ONS RAPPORT. “Halloween kwam een maand later voor hem” en “waardeloze gelegen­heid­s­links­ach­ter”: Club zwaar gebuisd

  In plaats van feesttaferelen in het Jan Breydel, een fluitconcert. Pijnlijker worden Europese voetbalavonden niet. De dood of de gladiolen was het - de dood werd het. Alles behalve geholpen door de tactische keuzes van Clement: ook hij verdient een zware buis. Net zoals vele van zijn spelers. Ons individuele spelersrapport met telkens een punt op tien.