Club Brugge zette dinsdag in Porto een uitstekende Belgische Europese week in.
Volledig scherm
Club Brugge zette dinsdag in Porto een uitstekende Belgische Europese week in. © BELGA

Ongeziene statistiek: samen met Hongarije het enige land waarvan de clubs in Europese poules nog ongeslagen zijn, is... België

Europees voetbalDe charme van het voetbal. Op het Europese toptoneel telt België de voorbije decennia niet meer mee, maar kijk: dit seizoen heeft nog niet één Belgische club verloren in de poulefase van Champions, Europa of Conference League. Samen met Hongarije als enige (!) van de in totaal 35 deelnemende landen. Met dank aan Club Brugge, Union, AA Gent en Anderlecht. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

31 reacties

 • Christiaan verhauwen

  3 maanden geleden
  goed zo, meer punten voor Belgie, zo weer een rechtstreekse plaats voor de cL. zo helpen alle Belgische clubs dat club brugge nog verder gaat uitlopen op andere belgische clubs. doe zo verder.
 • Maria Nuytkens

  3 maanden geleden
  Ben geen fan van die of die ploeg, maar ik hoop alleen dat ze allemaal europees heel veel punten halen.
 • Anthony Peeters

  3 maanden geleden
  Had altijd een overwinning moeten bij zijn van Anderlecht! Kansen genoeg gehad gewoon niet afgewerkt en een 16jarige die 20min invalt en gewoon de beste van de match is! Eigenlijk schandalig! Rsca supporter!
 • David Pittevils

  3 maanden geleden
  Mooi resultaat van de Belgische ploegen , maar natuurlijk de overwinning van Club in Porto is toch wel echt een fantastische prestatie ! Mooi gedaan !
 • Mario Tersago

  3 maanden geleden
  Ik hoop dat ze dit kunnen verzilveren.. maar net zoals wij destijds 1ste op de FIFA ranking stonden, is dat een gegeven of statistiek van weinig waarde.. Want elke statistiek is er om gebroken te worden.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Wat u niet zag op tv: losgeslagen Maccabi-fan bespringt Messi
  Play
  Champions League
  1

  Wat u niet zag op tv: losgesla­gen Maccabi-fan bespringt Messi

  Diegene die gisteren Maccabi Haifa-PSG volgden op televisie, zagen een fan het veld oplopen. Zoals dat dan gaat met veldbestormers, worden die uit beeld gehaald door de regie van de UEFA, maar uit beelden op sociale media is nu duidelijk geworden waar de man heen ging. Hij zocht sterspeler Lionel Messi op en besprong de Argentijn. De zevenvoudige Ballon d’Or-winnaar was er duidelijk niet mee gediend. Geef hem eens ongelijk...