BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ministapje voor Belgisch coëfficiënt, maar Nederland danst pas écht de coëffientenpolonaise

Europees voetbalClub Brugge, AA Gent en Racing Genk sprokkelden kostbare punten in de Europese ratrace. Het zal wel elke week knokken blijven om het kostbare rechtstreekse Champions League-ticket te behouden. Een groot contrast met Nederland, waar de ‘coëfficiëntenpolonaise’ is ingezet.

7 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  1 maand geleden
  Als Brugge nu ook zelf voor wat punten zorgt.
 • gerard slebus

  1 maand geleden
  Ze gaan Portugal en Frankrijk voorbij. Oranje is ook echte wereldtop aan het worden.. Jeugd wordt ingezet en hun prachtige stadions zitten bomvol. Beneliga kan alleen maar voordeel opleveren voor Belgie
 • Ivan De Bakker

  1 maand geleden
  Beneliga is de enige manier om ooit nog es een Belgische club aan het werk te zien in de CL..
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  Niet zo somber Xavier , de verslaggever vergeet te melden dat zoals van NL en België volgend jaar het slechtste resultaat vervalt dit zelfde ook geld voor het beste resultaat van zowel Oostenrijk , Oekraine , Servië en helemaal voor Rusland ( waarvan een absoluut topjaar vervalt en die dus helemaal het ergste mogen vrezen) Slechts Schotland schiet iets op met het vervallen van de punten van 2017/18 als de Belgen gemiddeld presteren is de top 10 gewoon haalbaar
 • Karel Van der Merwe

  1 maand geleden
  Het zou mooi zijn als de miljardairsclubs eens een stapje terug zouden moeten doen en de top van het Europese voetbal weer wat breder wordt !
 1. Club Brugge vreest verkeersdrukte en spoort fans aan tijdig te vertrekken
  Champions League
  4

  Club Brugge vreest verkeers­druk­te en spoort fans aan tijdig te vertrekken

  Door de vele wegenwerken dreigt grote verkeersdrukte in de aanloop van het Champions League-duel Club Brugge - Manchester City. Blauw-zwart spoort de fans bijgevolg aan tijdig naar het stadion te vertrekken. Op diverse toegangswegen naar Brugge en het Jan Breydelstadion zijn werken aan de gang. Dat is zo langs de E40 te Aalter en langs de E403 te lichtervelde. En ook op de N31/Expressweg in de buurt van het stadion moeten alle wagens over één rijvak in de richting van de kust. Bovendien wordt de wedstrijd ook om 18u45 afgetrapt, wat alvast niet helpt voor een vlotte rit richting het stadion.
 1. Vanavond Benfica-Bayern op VTM2: kan Vertonghen Lewandowski deze keer wél afstoppen, of staat hem wéér een afgang te wachten?
  Play
  CHAMPIONS LEAGUE

  Vanavond Benfica-Bay­ern op VTM2: kan Vertonghen Lewandow­ski deze keer wél afstoppen, of staat hem wéér een afgang te wachten?

  Velen hebben het geprobeerd, weinigen zijn erin geslaagd: Robert Lewandowski (33) afstoppen. Hoe doé je dat? Vanavond mag Jan Vertonghen, dat in de Champions League met Benfica Bayern München (LIVE vanaf 20.35 uur op VTM2 te bekijken) ontvangt, nog eens een poging ondernemen. De laatste keer dat de Rode Duivel Lewandowski in de ogen keek, kreeg hij een... 2-7 om de oren. “Ik voel me beschaamd hier te staan", klonk het twee jaar geleden, toen Tottenham een historisch pak slaag kreeg. Benieuwd of het vanavond anders loopt.