Julien De Sart.
Volledig scherm
Julien De Sart. © Photo News

De Europese coëfficiënt: Gent staat voor een 'mission impossible’ om Belgische eer hoog genoeg te houden

VoetbalEen nieuwe nederlaag, een nieuwe dreun voor de Europese coëfficiënt. Wil België op het einde van het seizoen de felbegeerde elfde plaats op de UEFA-ranking - en quasi zeker rechtstreeks CL-ticket in 2023-2024 - alsnog afsnoepen van Servië, dan moet AA Gent de komende weken boven zichzelf uitstijgen.

3 reacties

 • Géry Mergaerts

  9 maanden geleden
  Geen probleem zelle, de zogenaamde topploegen staan eigenlijk nog te hoog aangeschreven...
 • Marc Maes

  9 maanden geleden
  En? We stellen Europees al jaren niks meer voor dus ik zie het probleem niet...
 • LODE LOX

  9 maanden geleden
  Was het niet de bedoeling van de po om Europees beter te doen? Op 1 jaar na, toen de kwartfinale bereikt werd, hebben de po niets Europees opgeleverd. Weg met die po en de competitie gewoon terug met 18 ploegen en 2 zakkers en stijgers.
 1. “Hier moet op getraind worden”: Mulder duidt Hoefkens als schuldige aan voor Brugs penaltydrama, waarbij Vanaken én Lang strafschop misten
  Play
  Champions League
  14

  “Hier moet op getraind worden”: Mulder duidt Hoefkens als schuldige aan voor Brugs penaltydra­ma, waarbij Vanaken én Lang strafschop misten

  Wat een drama. Club Brugge kreeg vlak na de rust dé kans om langszij te komen tegen FC Porto. De bal ging via een VAR-interventie op de stip nadat Carmo een (lichte) fout maakte op Mechele. Hans Vanaken, Brugse specialist, zag zijn poging gered door doelman Costa, maar die was te vroeg vertrokken van zijn lijn. Noa Lang nam de tweede elfmeter voor zijn rekening, maar ook de Nederlander miste.