EPA
Volledig scherm
© EPA

De cijfers achter de ‘cash clash’: oliedollars zorgen voor ongeziene bedragen, PSG in één zomer 100 miljoen meer waard

Champions LeagueOoit was voetbal ‘The Beautiful Game’, het duel tussen Manchester City en PSG is vanavond toch vooral ‘The Money Game’. We nemen u mee voor een blik achter de schermen in de ‘cash clash’ van meer dan 3 miljard euro. 

10 reacties

 • Tom De Ketelaere

  1 jaar geleden
  Ik werk 40u per week en verdien jaarlijks 32000 brutto
 • Marc Formesyn

  1 jaar geleden
  Graag tax op inkomen clubs en spelers zoals voor elke "gewone" werkmens ! Geen gedoogbeleid !
 • Dirk Jansen

  1 jaar geleden
  Al die bedragen , en dan willen ze nog geen RSZ betalen !
 • Dries Dumoulin

  2 jaar geleden
  Tja wat verwacht je van die olieshjeiks ze stoppen hun geld liever in prestige projecten en bling bling inplaats van onderwijs en welzijn wetensschapplijke vooruitgang voor hun volk geen enkele arabier met nobelprijs ! voor hen is niet kennis macht maar geld
 • Geert Vlasschaert

  2 jaar geleden
  Of hoe geld niets meer overlaat van de sport en er een attractie van maakt.
 1. Nieuwe historie voor Union met groepswinst en achtste finale Europa League na zege bij Malmö: “In maart dromen van Juve of Barça...”
  Europa League
  25

  Nieuwe historie voor Union met groeps­winst en achtste finale Europa League na zege bij Malmö: “In maart dromen van Juve of Barça...”

  Union hoefde niet eens te ‘toveren’ nu: een droge 0-2-winst in een nat Malmö verzekert de groepswinst in de Europa League. Een extra ‘couche’ historie op de straffe wedergeboorte van een oude glorie: Union mag rechtstreeks naar de achtste finales. Verder dromen is toegestaan: “Geef mij maar Barcelona”, zegt Teddy Teuma.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 3. Club-fans clashen met politie in Madrid: blauw-zwarte heethoofden, die zelf met stoelen gooien, gewelddadig aangepakt door agenten voor match bij Atlético
  Play
  Champions League
  24

  Club-fans clashen met politie in Madrid: blauw-zwar­te heethoof­den, die zelf met stoelen gooien, geweldda­dig aangepakt door agenten voor match bij Atlético

  Een deel van de Anderlecht-fans maakten het gisteren te bont in Londen, maar ook Brugse supporters waren eerder deze week niet onbesproken. Vlak voor ze woensdagavond afzakten naar het Wanda Metropolitano van Atlético, kregen ze het aan de stok met de politie op Plaza Mayor, in het centrum van Madrid, waar het feestje al vroeg op de middag was losgebarsten en weinig aan de hand was. De agenten wilden de Brugse fans naar de metro richting het stadion begeleiden, maar toen liep het mis.
 1. Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty’s en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver?
  Champions League

  Al drie (eigenlijk vier) gestopte penalty’s en een assist: is Diogo Costa dé CL-revelatie tot dusver?

  Dat FC Porto zich net als Club Brugge plaatste voor de volgende ronde van de Champions League, is niet in het minst de verdienste van doelman Diogo Costa. De 23-jarige Portugees, die roots heeft in Zweden, stopte gisteren strafschoppen van Hans Vanaken en Noa Lang, waardoor hij nu al aan vier (al zijn dat er officieel maar drie, gezien het gisteren om een hernomen exemplaar ging) gestopte elfmeters zit in de campagne. Sinds het 0-4-oplawaai dat Club de Portugezen verkocht in Porto, hield Costa drie wedstrijden op rij zijn netten schoon en bovendien was hij in de 0-3-zege uit bij Bayer Leverkusen ook al goed voor een assist. Is er ook iets wat hij níet kan?
 2. Ongeziene statistiek: samen met Hongarije het enige land waarvan de clubs in Europese poules nog ongeslagen zijn, is... België
  Europees voetbal
  31

  Ongeziene statistiek: samen met Hongarije het enige land waarvan de clubs in Europese poules nog ongeslagen zijn, is... België

  De charme van het voetbal. Op het Europese toptoneel telt België de voorbije decennia niet meer mee, maar kijk: dit seizoen heeft nog niet één Belgische club verloren in de poulefase van Champions, Europa of Conference League. Samen met Hongarije als enige (!) van de in totaal 35 deelnemende landen. Met dank aan Club Brugge, Union, AA Gent en Anderlecht. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.