Gigi Becali.
Volledig scherm
PREMIUM
Gigi Becali. © afp

“Als ze me dwingen een vrouwenploeg op te richten, stop ik ermee”: wie is Gigi Becali, de controversiële voorzitter die vanavond Anderlecht in de ogen kijkt?

Conference LeagueEr zijn veel manieren om George ‘Gigi’ Becali (64) te omschrijven. Herderszoon, politicus, miljonair... Maar ook racist, homofoob en vrouwenhater. Een portret van de controversiële Roemeense eigenaar van FCSB, die straks de ploeg opstelt tegen Anderlecht en hen in het verleden al miljoenen uit de zakken klopte. “Heb je ooit al een kale speler met nummer 10 zien spelen? Nee, want ze kunnen niet goed voetballen.”

11 reacties

 • wim helsen

  3 maanden geleden
  De man heeft overschot van gelijk. Niemand zou gedwongen moeten worden. Altijd dat opdringen van bepaalde zaken, waarden, normen.
 • PHILIPPUS DE GEEST

  3 maanden geleden
  Hij doet met zijn centen wat hij wilt , punt
 • karel van engeland

  3 maanden geleden
  En aan mannen voetbal is wel iets te zien?
 • Koert Hendrickx

  3 maanden geleden
  Vrouwenvoetbal wordt gehypet. Is niet om aan te zien. Maar ja dat mag je niet zeggen natuurlijk. Ter info vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig in het leven, maar niet in de sport. Dat kunnen bepaalde mensen precies niet inzien.
 • johan van bree

  3 maanden geleden
  heeft niks met anti-vrouwen te maken brengt niet genoeg geld op en meer moet men er niet achter zoeken zou een goudmijn moeten zijn zouden ze er wel in investeren.
 1. Ongeziene statistiek: samen met Hongarije het enige land waarvan de clubs in Europese poules nog ongeslagen zijn, is... België
  Europees voetbal
  31

  Ongeziene statistiek: samen met Hongarije het enige land waarvan de clubs in Europese poules nog ongeslagen zijn, is... België

  De charme van het voetbal. Op het Europese toptoneel telt België de voorbije decennia niet meer mee, maar kijk: dit seizoen heeft nog niet één Belgische club verloren in de poulefase van Champions, Europa of Conference League. Samen met Hongarije als enige (!) van de in totaal 35 deelnemende landen. Met dank aan Club Brugge, Union, AA Gent en Anderlecht. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.