1. Kevin De Bruyne moedwillig KO gebeukt door Rüdiger? “Zeker bewust, maar niet intentie zo te raken”
  Play
  Champions League
  23

  Kevin De Bruyne moedwillig KO gebeukt door Rüdiger? “Zeker bewust, maar niet intentie zo te raken”

  Wat een hoogtepunt in de carrière van Kevin De Bruyne moest worden, werd plots een anticlimax. Enkele minuten groggy en met tranen van het veld na een keiharde botsing met Antonio Rüdiger. Was er kwaad opzet in het spel, in die mate dat de City-kapitein van het veld werd ‘geschopt’? In de VTM-studio vinden onze analisten Mulder en Degryse niet dat de verdediger rood verdiende, maar zijn ze vooral aangeslagen door de onthutsende beelden van KDB’s aftocht.
 1. Guardiola over de kritiek op zijn tactiek: “Ik heb de spelers gebracht, waarvan ik dacht dat we de meeste kansen hadden om te winnen”
  Play
  Champions League

  Guardiola over de kritiek op zijn tactiek: “Ik heb de spelers gebracht, waarvan ik dacht dat we de meeste kansen hadden om te win­nen”

  Geen derde Champions League-eindzege voor coach Pep Guardiola, tien jaar na zijn tweede en laatste triomf met het FC Barcelona van Lionel Messi. In de finale in Porto ging hij met Manchester City met het kleinste verschil onderuit tegen een uitgekookt Chelsea: 0-1, na een doelpunt van Kai Havertz met de rust in zicht. De kritiek was hard, maar Pep verdedigt zich.
 1. Thierry Courtois en Marc Degryse in HLN SPORTCAST over halve finales Champions League: “Een andere trainer dan Zidane zou gedrag Hazard niet tolereren ”
  Play
  HLN Sportcast
  22

  Thierry Courtois en Marc Degryse in HLN SPORTCAST over halve finales Champions League: “Een andere trainer dan Zidane zou gedrag Hazard niet tolereren ”

  In de nieuwste HLN SPORTCAST blikt gastheer Jonas Decleer met analist Marc Degryse en Thierry Courtois, vader van Thibaut, terug op de halve finales van de Champions League. Ook Olivier Deschacht belt even in. Ze hebben het over de verdiende finaleplaats van De Bruyne, het teleurstellende PSG en Real, maar ook over de rel rond Eden Hazard. “Excuses zullen niet helpen, presteren is de enige oplossing.”
 2. Geen vier op vier, maar drie Engelse clubs in Europese finale ook straf
  Europa League

  Geen vier op vier, maar drie Engelse clubs in Europese finale ook straf

  Anders dan in de Champions League met Manchester City en Chelsea volgt in de Europa Leaguefinale geen exclusief Engels onderonsje: Villarreal is de ‘vreemde eend’ in de bijt tegen Man United. Met drie afgevaardigden in de twee Europese finales scoort Engeland uiteraard ook niet slecht, maar kan het niet het stuntseizoen van 2018-2019 herhalen. Toen bikkelden met Liverpool-Tottenham en Chelsea-Arsenal liefst vier clubs uit eenzelfde land om de ultieme trofee, meteen ook een primeur in de voetbalhistorie.
 1. Verraden door ‘Rock of Gibraltar’: hoe een racepaard van 60 miljoen eigenlijk aan de basis ligt van zware protesten bij Man United
  PREMIUM
  Europa League

  Verraden door ‘Rock of Gibraltar’: hoe een racepaard van 60 miljoen eigenlijk aan de basis ligt van zware protesten bij Man United

  De (gewelddadige) protesten tegen zijn eigenaars zijn ongezien. Zoals de Trojanen haalde ook Manchester United door een paard de vijand binnen de muren. Een topclub werd verraden door ‘Rock of Gibraltar’. Hoe een dispuut om een racehengst tussen zijn legendarische trainer, Sir Alex Ferguson, en twee aandeelhouders de gecontesteerde familie Glazer aan alle macht hielp.
 1. Kan Villarreal (of heel misschien AS Roma) voorkomen dat de Europese finales wéér Engelse feestjes worden?
  Europa League

  Kan Villarreal (of heel misschien AS Roma) voorkomen dat de Europese finales wéér Engelse feestjes worden?

  De Champions League-finale gaat tussen twee Engelse clubs, en het is niet ondenkbaar dat ook de Europa League-eindstrijd een Premier League-feestje wordt. Het zou voor de tweede keer in drie jaar tijd (én in de geschiedenis) zijn dat er vier clubs uit hetzelfde land in de twee Europese finales staat. De hoop van de rest van Europa is gevestigd op Villarreal en een héél klein beetje op AS Roma.
 2. Is de situatie van Hazard in Madrid nog houdbaar? “Dit lost hij niet op met een doelpuntje tegen Granada”
  Play
  Champions League
  16

  Is de situatie van Hazard in Madrid nog houdbaar? “Dit lost hij niet op met een doelpuntje tegen Granada”

  Eden Hazard haalde zich gisteren de woede van zowat elke Madrileen op de hals door vlak na de uitschakeling doodleuk wat te dollen met enkele Chelsea-spelers. Na zijn vele blessures heeft de Spaanse pers dan ook opnieuw een stok gevonden om te slagen. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert meet de schade op. “Hij moet morgen niet al lachend de kleedkamer binnenkomen. Dan plakt Ramos of Casemiro hem tegen de muur.”