1. “Hij zou illegaal moeten zijn!” Thibaut Courtois de beste doelman ooit in een CL-finale? De cijfers bevestigen het
  Play
  Champions League
  14

  “Hij zou illegaal moeten zijn!” Thibaut Courtois de beste doelman ooit in een CL-finale? De cijfers bevestigen het

  Of hij ooit al zo’n straffe prestatie van een doelman gezien had, werd Carlo Ancelotti na de match gevraagd door een Britse journalist die in Spanje woont en voor ‘The Guardian’ werkt. Het antwoord van de Real-trainer: “Jawel... ook van Courtois.” Nog nooit was een winnende doelman in een Champions League-finale goed voor negen reddingen. Una leyenda madridista. Na Liverpool - Real Madrid is de Belgische Muur definitief een levende legende in het Bernabéu.
 1. Moment dat “niet soepele” De Bruyne niet graag zal terugzien: hij moet het op snelheid afleggen tegen Modric (36)
  Play
  Champions League
  26

  Moment dat “niet soepele” De Bruyne niet graag zal terugzien: hij moet het op snelheid afleggen tegen Modric (36)

  Opvallend moment uit Real - City gisteravond, even voor de pauze: Kevin De Bruyne (30) die bij een veelbelovende Man City-counter voorbij Modric langs de zijlijn wil, maar er ongenadeloos wordt afgelopen door de 36-jarige Kroaat. Het teken dat De Bruyne zich toch geen honderd procent voelde, ondanks dat hij dat in de aanloop naar de clash net wél gesteld had? Degryse, in de VTM-studio: “Ik vermoed dat hij kampte met een fysiek probleem.”
 2. “Dat God moge neerdalen om dit te verklaren”: internationale media begrijpen nog steeds niet hoe Real het ook tegen City weer flikte
  Play
  Champions League
  12

  “Dat God moge neerdalen om dit te verklaren”: internatio­na­le media begrijpen nog steeds niet hoe Real het ook tegen City weer flikte

  Wat was dat toch weer allemaal, gisteravond laat in het Santiago Bernabéu? Meer dan 90 minuten lang was Real Madrid virtueel uitgeschakeld en was het Man City dat leek af te stevenen op een Engelse Champions League-finale tegen Liverpool. Maar toen voltrok zich een nieuw mirakel - het derde al dit seizoen op het kampioenenbal. Ook de internationale sportkranten schieten stilaan woorden te kort voor al dat Madrileens stuntwerk.
 1. Fans West Ham slaan Duitse radiocommentatoren tijdens live uitzending op hoofd en rukken koptelefoon af
  Play
  Time-Out

  Fans West Ham slaan Duitse radiocom­men­ta­to­ren tijdens live uitzending op hoofd en rukken koptele­foon af

  “We worden hier aangevallen. Ze gooien mijn koptelefoon op collega Tim.” West Ham heeft net gelijkgemaakt tegen Frankfurt, maar enkele heethoofden uiten hun vreugde door twee Duitse radiocommentatoren van ARD tijdens hun live uitzending aan te vallen. Pas na de pauze konden ze in veiligheid gebracht worden. “Mijn dromen over het Engelse voetbal zijn verbrijzeld”, aldus een van de Duitse reporters.
 1. Hoe een voetbalgekke keramiekkoning in Vila-real aan de basis lag van voetbalsprookje: “Dít is zijn grote hobby, hij heeft geen gigantisch jacht”
  Champions League
  1

  Hoe een voetbalgek­ke keramiekko­ning in Vila-real aan de basis lag van voet­balsprook­je: “Dít is zijn grote hobby, hij heeft geen gigantisch jacht”

  Villarreal is de vreemde eend in de bijt tussen de clubs in de halve finales van de UEFA Champions League. Afkomstig uit een stadje met 51.000 inwoners, verrast de laatste winnaar van de Europa League ook dit seizoen jan en alleman. Vanavond zakt ‘El Submarino Amarillo’ af naar Anfield voor de heenwedstrijd van de halve finales tegen Liverpool.