Yves Vanderhaeghe fel coachend langs de zijlijn tegen KV Mechelen zaterdagavond.
Volledig scherm
Yves Vanderhaeghe fel coachend langs de zijlijn tegen KV Mechelen zaterdagavond. © Photo News

Yves Vanderhaeghe een dag na de mokerslag: “Ik ben een man. Ik vraag niet om compassie, wel eerlijkheid”

Cercle BruggeVoor het qua timing meest verrassende trainersontslag van het seizoen tekende Cercle Brugge gisteren. Exit Yves Vanderhaeghe, net na een deugddoende 3-1-zege tegen KV Mechelen. Groot was de verbazing op zondag bij de coach en ook een dag later blijft het onbegrip groot. “Hier haalt Cercle zich erg veel druk mee op de hals”, zo schat Vanderhaeghe het in bij JOE.

25 reacties

 • LUC HIEL

  2 maanden geleden
  Supporters en spelers als jullie echt achter Yves stonden weet wat te doen de volgende match
 • Anthony Peeters

  2 maanden geleden
  Hij zal wel getroost worden met zijn ontslagpremie!
 • Stefan Fransen

  2 maanden geleden
  Zouden ze in Kortrijk hetzelfde gedacht hebben vorig jaar...?
 • Gerrit Baas

  2 maanden geleden
  Eric Debanne, 3 eigen jeugdspelers stonden op het plein zaterdag en een 4é is ingevallen. Waar zie je dat nog?!? Ik weet ook wel dat Cercle Cercle niet meer is maar graag wat eerlijkheid. Ben ook geen fan van het Monaco beleid maar welke ploeg heeft buiten de top 6 nog iets van invloed? Allemaal in buitenlandse handen maar blijkbaar hebben wij de slechtste volgens iedereen?!?
 • Francis Davis

  2 maanden geleden
  Welkom bij rsca Yves !
 1. Cercle Brugge blijft duiventil voor trainers: Yves Vanderhaeghe al vijfde (!) coach die ontslagen wordt sinds terugkeer op hoogste niveau in 2018
  VOETBAL 1A

  Cercle Brugge blijft duiventil voor trainers: Yves Vanderhaeg­he al vijfde (!) coach die ontslagen wordt sinds terugkeer op hoogste niveau in 2018

  Zaterdagavond behaalde Cercle Brugge tegen KV Mechelen zijn eerste thuiszege van deze campagne, maar toch viel voor coach Yves Vanderhaeghe de hakbijl. Na een samenwerking van net geen 10 maanden kreeg de coach van het bestuur te horen dat de samenwerking wordt stopgezet. Vanderhaeghe was sinds de terugkeer van Cercle Brugge op het hoogste niveau (in 2018) al de vijfde hoofdtrainer van groen-zwart. Geen van hen bleef een jaar op post. Veelzeggend.
 2. Cercle Brugge verzamelt maandag spelers voor covid-test en vertrekt dinsdag op winterstage naar Roldán
  Voetbal 1A

  Cercle Brugge verzamelt maandag spelers voor co­vid-test en vertrekt dinsdag op wintersta­ge naar Roldán

  De winterstop zit er bijna op voor Cercle Brugge, dat de jaarovergang mocht vieren met de zoete smaak van de recente derbyzege. De Brugse ‘Ploeg van ‘t Stad’ hoopt in de resterende dertien wedstrijden van de reguliere competitie alsnog de kloof met plaats acht (momenteel 6 punten op KV Kortrijk) te dichten, om aan de ‘European Play-Off’ (zeg maar PO2) te kunnen deelnemen. Dinsdag vertrekt groen-zwart op winterstage naar Zuid-Spanje.
 3. Hannes Van Der Bruggen in zak en as na nieuw verlies van Cercle Brugge: “Eens gaan de kansen keren”
  VOETBAL 1A

  Hannes Van Der Bruggen in zak en as na nieuw verlies van Cercle Brugge: “Eens gaan de kansen keren”

  Met maar één puntje uit de laatste drie competitieduels werd Cercle Brugge de voorbije weken karig bedeeld. De Vereniging blijft in de kelder kamperen. “We waren in Oostende en tegen Standard al de betere ploeg en hadden nu ook tegen Antwerp de meeste en beste kansen, het kan gewoon niet blijven tegenzitten”, zoekt Hannes Van Der Bruggen toch naar enige positiviteit in zijn analyse.