CEO Lambrecht en voorzitter Goemaere via videocallverbinding wegens quarantaine, en TD Carlos Aviña (rechts) flankeerden de nieuwe T1 van Cercle Brugge Dominik Thalhammer bij zijn officiële voorstelling.
Volledig scherm
CEO Lambrecht en voorzitter Goemaere via videocallverbinding wegens quarantaine, en TD Carlos Aviña (rechts) flankeerden de nieuwe T1 van Cercle Brugge Dominik Thalhammer bij zijn officiële voorstelling. © BELGA

Voorstelling Thalhammer als nieuwe coach van Cercle gaat vooral over ontslag Vanderhaeghe: “Geen sentiment in voetbal”

Belgisch voetbalCercle Brugge riep de pers vandaag bijeen om zijn nieuwe coach voor te stellen. Maar zelden zal een trainer bij zijn “inauguratie” zo weinig vragen hebben gekregen. Het ontslag van Yves Vanderhaeghe - en vooral de timing, daags na de zege tegen KV Mechelen - zinderen nog behoorlijk na en verplichtten de groen-zwarte top vooral tot “damage control”. Veel verontschuldigingen naar de ontslagen coach toe dus, en voortdurende verwijzingen naar het geringe puntentotaal als reden voor het ontslag, in een poging de opstandige achterban te sussen. 

14 reacties

 • Brent Somers

  1 jaar geleden
  Met 13 op 48 en een 17de plaats is een ontslag wel te rechtvaardigen. De trainer staat niet boven de club. Resultaten zijn de enige graadmeter en die zijn barslecht.
 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Tja, nu Yves zowat het team op de rails gezet heeft is het al een stuk makkelijker om hiermee van start te gaan. Nu als Carlos Aviña als TD de garantie geeft dat het met Dominik Thalhammer een succesverhaal gaat worden dan mag het ook geen probleem vormen dat Carlos Aviña zelf ontslag neemt als dit nu niet mocht zijn. Had deze TD zich meer ingezet om Yves een scorende spits te bezorgen dan hadden ze met Cercle al enkele plaatsen hoger gestaan in de ranking. Nog veel succes Yves.
 • Vincent Krekelbergh

  1 jaar geleden
  Een Mexicaan gestuurd door Monaco en een brugse voorzitter en bestuur die niks meer te zeggen hebben, voor mij hoeft het niet meer we zijn een satelliet vereniging. Wat dachten ze in Monaco even voetbal verenigde in België overnemen en we spelen daar zo de top . Maar Monaco dat wordt toch gestuurd door russen . Wat stelt het voetbal eigenlijk nog voor voor de gewone supporters
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Zonder Yves Vanderhaeghe speelden ze nu in 1B.
 • David Hermans

  1 jaar geleden
  Inderdaad geen plaats voor sentiment, wel voor geld...
 1. Olivier Deman met Cercle zondag op Standard: “Van eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht deden”
  voetbal jupiler pro league

  Olivier Deman met Cercle zondag op Standard: “Van eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht deden”

  Zondag staat voor Cercle Brugge de tweede verplaatsing van het seizoen geprogrammeerd. Op Sclessin wil de Vereniging zich niet aan dezelfde steen stoten als op Westerlo, waar groen-zwart nooit zijn eigen spel kon ontwikkelen. “Standard is een beetje een vraagteken, maar ik denk dat het belangrijk is dat we van onze eigen sterkte uitgaan zoals we tegen Anderlecht hebben gedaan”, kijkt Olivier Deman al even vooruit.
 2. Ayase Ueda nu topschutter bij Cercle Brugge en straks naar WK in Qatar: “In België leerde ik knokken”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Ayase Ueda nu topschut­ter bij Cercle Brugge en straks naar WK in Qatar: “In België leerde ik knokken”

  De mislukte competitiestart is volkomen verleden tijd: met nu al 16 punten op 21 in de jongste zeven wedstrijden krijgt Cercle Brugge de top acht steeds meer in zicht. De jonge Christiaan Ravych was na de zege tegen OH Leuven uiteraard de gevierde held, maar ook Ayase Ueda had redenen om tevreden te zijn. Na zijn WK-selectie voor Japan, is de man uit Mito met zes treffers nu ook de tussentijdse topschutter van de Vereniging.
 3. Dominik Thalhammer (Cercle) heeft kopzorgen voor match tegen Zulte Waregem: “Geen plaats voor geduld in voetbal”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Dominik Thalhammer (Cercle) heeft kopzorgen voor match tegen Zulte Waregem: “Geen plaats voor geduld in voetbal”

  Met wedstrijden tegen Club Brugge, Antwerp, AA Gent en Union voor de boeg tussen eind augustus en half oktober, moet Cercle Brugge dit weekend dringend oogsten tegen Zulte Waregem om niet verder weg te glijden in de kelder van de klassering. Voorzitter Vincent Goemaere wil vanavond het liefst niet alleen op zijn vijftigste verjaardag klinken, maar ook op een driepunter. Maar coach Dominik Thalhammer heeft zorgen. Veel zorgen.