Yves Vanderhaeghe was de missing link volgens voorzitter Vincent Goemaere.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Vanderhaeghe was de missing link volgens voorzitter Vincent Goemaere. © BELGA

“Vanderhaeghe was de missing link”: vijf redenen waarom Cercle Brugge zich weer eens kon redden

Cercle BruggeEind goed, al goed voor de ‘Vereniging’ - Cercle Brugge heeft zich na een nieuw bewogen seizoen wederom verzekerd van het behoud. Voorzitter Vincent Goemaere, ging samen met ons op zoek ging naar vijf redenen voor de redding.

3 reacties

 • Jan Boden

  2 maanden geleden
  Vanderhaeghe is een eerlijk man en een harde werker. Dat maakt dat de spelers voor hem door een vuur willen gaan. Het belangrijkste is een goede wedstrijdmentaliteit in je te team te krijgen dan volgen de resultaten vanzelf. Hij is nog bij geen enkele ploeg mislukt dat zegt voldoende.
 • Christiaan GOETHALS

  2 maanden geleden
  Mooi van de echte Bruggelingen, nu nog RSCA in PO1, het kan niet op.
 • Gino Vanhaelewyn

  2 maanden geleden
  Yves is gewoon een topcoach voor de Belgische competitie en als belg dan nog Er mag meer respect zijn voor onze Belgische trainers zou beter op hun plaats zijn.
 1. Giulian Biancone ziet Cercle Brugge steeds dieper wegzakken: “We kunnen de nul maar niet houden”
  VOETBAL 1A

  Giulian Biancone ziet Cercle Brugge steeds dieper wegzakken: “We kunnen de nul maar niet houden”

  Zevende nederlaag op rij, de dertiende al in deze competitie: Cercle Brugge blijft de slechte resultaten opstapelen. Vorig seizoen moest Fabien Mercadal na een drie op dertig opkrassen, nu krijgt Paul Clement krediet na een gelijkaardige dramatische balans. “Ondanks de opeenvolging van nederlagen blijft het vertrouwen in een goede afloop intact”, wil Giulian Biancone zaterdag na de nederlaag tegen Eupen niet aan doemdenken doen.
 2. Eerste competitiegoal van Kevin Denkey (Cercle) goed voor winst in Moeskroen: “Fantastisch gevoel”
  VOETBAL 1A

  Eerste competitie­goal van Kevin Denkey (Cercle) goed voor winst in Moeskroen: “Fantas­tisch gevoel”

  Bij zijn zevende invalbeurt was het eindelijk raak. Kevin Denkey kwam in januari over van Nîmes Olympique naar Cercle Brugge en had exact tachtig speelminuten nodig om zijn eerste tegen de touwen te jagen. Een superbelangrijk doelpunt, want één minuut na de 0-2 scoorde Moeskroen tegen en was het voor iedereen bij Cercle nog vijf lange extra minuten bibberen. “Hopelijk is dit de eerste in een lange rij”, geeft Denkey blijk van veel zelfvertrouwen.
 3. Paul Clement (Cercle) vandaag tegen Standard: “Ik zie offensief veel potentieel in duo Ugbo-Denkey”
  VOETBAL 1A

  Paul Clement (Cercle) vandaag tegen Standard: “Ik zie offensief veel potentieel in duo Ug­bo-Den­key”

  Door de zege van Moeskroen in de sneeuw tegen Racing Genk (na een wedstrijd die onder voorbehoud werd gespeeld) is Cercle Brugge weer op een mogelijke degradatieplaats terechtgekomen. Puntenwinst tegen Standard is voor de Vereniging vandaag dus een must voor het team van trainer Paul Clement, zeker met de midweekse verplaatsing naar Antwerp in het achterhoofd. Cercle staat voor een zwaar tweeluik. “Het goede gevoel na het gelijkspel op Beerschot moeten we nu vasthouden en gebruiken”, benadrukt Clement.