Tien goals in zestien wedstrijden: over zijn eigen prestaties mag Iké Ugbo best tevreden zijn, maar over de plaats van Cercle Brugge in de rangschikking is de spits dat niet.
Volledig scherm
Tien goals in zestien wedstrijden: over zijn eigen prestaties mag Iké Ugbo best tevreden zijn, maar over de plaats van Cercle Brugge in de rangschikking is de spits dat niet. © Photo News

Iké Ugbo (Cercle Brugge): “Tegen Eupen is er geen keuze: we moeten eindelijk nog eens winnen”

VOETBAL 1AMorgen vrijdag is er eentje jarig bij Cercle Brugge. Coach Paul Clement blaast 49 kaarsjes uit, en het mag duidelijk zijn dat ze binnen de spelersgroep maar al te goed weten waarmee ze hun trainer straks een plezier kunnen doen. “We moeten tegen Eupen eindelijk nog eens winnen om de negatieve reeks te doorbreken”, beseft topschutter Iké Ugbo.

 1. Giulian Biancone ziet Cercle Brugge steeds dieper wegzakken: “We kunnen de nul maar niet houden”
  VOETBAL 1A

  Giulian Biancone ziet Cercle Brugge steeds dieper wegzakken: “We kunnen de nul maar niet houden”

  Zevende nederlaag op rij, de dertiende al in deze competitie: Cercle Brugge blijft de slechte resultaten opstapelen. Vorig seizoen moest Fabien Mercadal na een drie op dertig opkrassen, nu krijgt Paul Clement krediet na een gelijkaardige dramatische balans. “Ondanks de opeenvolging van nederlagen blijft het vertrouwen in een goede afloop intact”, wil Giulian Biancone zaterdag na de nederlaag tegen Eupen niet aan doemdenken doen.
 2. De nietsontziende modus operandi van Bernd Storck, die Cercle miraculeus naar het behoud leidde: “Hij zei meteen: ‘Ik ben de baas, ik beslis’”
  PREMIUM
  Cercle Brugge

  De nietsont­zien­de modus operandi van Bernd Storck, die Cercle miraculeus naar het behoud leidde: “Hij zei meteen: ‘Ik ben de baas, ik be­slis’”

  Cercle speelt ook volgend seizoen in 1A. Bernd Storck leidde de Bruggelingen, die op een bepaald moment met anderhalf been in 1B leken te staan, naar het behoud. Initimi getuigen over zijn nietsontziende modus operandi. Vriend en vijand zijn het wel eens: “Storck zal een ploeg en spelers altijd beter maken.”
 3. Dimitar Velkovski (Cercle Brugge) put moed uit gelijkspel bij Beerschot: “Misschien kiest geluk nu onze zijde”
  VOETBAL 1A

  Dimitar Velkovski (Cercle Brugge) put moed uit gelijkspel bij Beerschot: “Misschien kiest geluk nu onze zijde”

  Zelden zal een gelijkspel zo zijn toegejuicht. De slotminuut op het Kiel kan voor Cercle Brugge het kantelmoment zijn geweest waar ze bij de Vereniging over enkele maanden zullen naar verwijzen, mocht groen-zwart voor het derde seizoen op rij zijn plaats in de hoogste afdeling opnieuw veiligstellen. “Ik ben ongelooflijk gelukkig dat ons harde labeur eindelijk weer iets heeft opgeleverd”, aldus een stralende Dimitar Velkovski na afloop.
 1. Beerschot-voorzitter Vrancken: "Ontgoocheld, maar ook nieuwe opportuniteiten"
  Play

  Beer­schot-voorzitter Vrancken: "Ontgoo­cheld, maar ook nieuwe opportuni­tei­ten"

 2. Van den Brom na sneeuwpartij: “Dit had niets met voetbal te maken. Een schande"
  Play

  Van den Brom na sneeuwpar­tij: “Dit had niets met voetbal te maken. Een schande"