Tien goals in zestien wedstrijden: over zijn eigen prestaties mag Iké Ugbo best tevreden zijn, maar over de plaats van Cercle Brugge in de rangschikking is de spits dat niet.
Volledig scherm
Tien goals in zestien wedstrijden: over zijn eigen prestaties mag Iké Ugbo best tevreden zijn, maar over de plaats van Cercle Brugge in de rangschikking is de spits dat niet. © Photo News

Iké Ugbo (Cercle Brugge): “Tegen Eupen is er geen keuze: we moeten eindelijk nog eens winnen”

VOETBAL 1AMorgen vrijdag is er eentje jarig bij Cercle Brugge. Coach Paul Clement blaast 49 kaarsjes uit, en het mag duidelijk zijn dat ze binnen de spelersgroep maar al te goed weten waarmee ze hun trainer straks een plezier kunnen doen. “We moeten tegen Eupen eindelijk nog eens winnen om de negatieve reeks te doorbreken”, beseft topschutter Iké Ugbo.

 1. Rabbi Matondo (Cercle Brugge) ondanks verlies blij met eerste basisplaats: “Maar ik kan beter”
  Voetbal 1A

  Rabbi Matondo (Cercle Brugge) ondanks verlies blij met eerste basis­plaats: “Maar ik kan beter”

  Door de nederlaag tegen AS Eupen is Cercle Brugge weggezakt in de klassering. Alleen Leuven en Beerschot behaalden minder punten dan de Vereniging. Een emotionele avond, met Miguel Van Damme die de aftrap gaf, eindigde daardoor ietwat in mineur. “Toch ben ik niet ontevreden na mijn eerste basisplaats, maar ik ben wel gehaald om veel meer te kunnen betekenen voor het team”, liet de Welshe speler Rabbi Matondo weten.
 2. Jesper Daland (Cercle Brugge) trof te laat raak tegen Charleroi: “Geen verklaring voor slechte eerste helft”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Jesper Daland (Cercle Brugge) trof te laat raak tegen Charleroi: “Geen verklaring voor slechte eerste helft”

  Het kopbaldoelpunt van Jesper Daland in de slotminuut tegen Charleroi bracht geen zoden meer aan de dijk voor Cercle Brugge, dat in een slappe eerste helft zijn winstkansen te grabbel gooide. “Dit is enorm jammer, zeker ook voor onze coach, die we zo graag een hart onder de riem hadden gestoken”, sakkert de Noorse verdediger. Cercle blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen.