Hannes Van Der Bruggen (met ingepakte rechterhand) in duel met Mohamed Dauda van Anderlecht (r.): “We moeten nu elke match aanvatten als een oorlog. Om punten te pakken zal de juiste mentaliteit nodig zijn.”
Volledig scherm
Hannes Van Der Bruggen (met ingepakte rechterhand) in duel met Mohamed Dauda van Anderlecht (r.): “We moeten nu elke match aanvatten als een oorlog. Om punten te pakken zal de juiste mentaliteit nodig zijn.” © BELGA

Hannes Van Der Bruggen (Cercle Brugge) tussen de beker en de behoudsstrijd: “Vooral tweede helft in Anderlecht onthouden”

VOETBAL 1AZondagavond trekt Cercle Brugge naar Racing Genk op puntenjacht in zijn overlevingsstrijd. Genk bekert intussen verder en lijkt uit het dipje te klimmen. Voor Cercle zit het bekeravontuur er op. In Anderlecht konden de Bruggelingen hun sterke tweede helft niet in een gelijkmaker omzetten. “De eliminatie steekt toch wel een beetje”, zucht Hannes Van Der Bruggen. “Want hoe vaak heb je in je carrière uitzicht op een bekerfinale?”

 1. Dimitar Velkovski (Cercle Brugge) put moed uit gelijkspel bij Beerschot: “Misschien kiest geluk nu onze zijde”
  VOETBAL 1A

  Dimitar Velkovski (Cercle Brugge) put moed uit gelijkspel bij Beerschot: “Misschien kiest geluk nu onze zijde”

  Zelden zal een gelijkspel zo zijn toegejuicht. De slotminuut op het Kiel kan voor Cercle Brugge het kantelmoment zijn geweest waar ze bij de Vereniging over enkele maanden zullen naar verwijzen, mocht groen-zwart voor het derde seizoen op rij zijn plaats in de hoogste afdeling opnieuw veiligstellen. “Ik ben ongelooflijk gelukkig dat ons harde labeur eindelijk weer iets heeft opgeleverd”, aldus een stralende Dimitar Velkovski na afloop.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Olivier Deman (Cercle Brugge) toonde zich in twee bekermatchen: “Hopelijk kon ik trainer overtuigen”
  VOETBAL 1A

  Olivier Deman (Cercle Brugge) toonde zich in twee bekermat­chen: “Hopelijk kon ik trainer overtuigen”

  Waar jongens uit de eigen opleiding van Cercle Brugge vorig seizoen ruime speelkansen kregen van Bernd Storck, werd een aanvaller uit Knokke snel naar de B-kern teruggezet. Pas een jaar later kwam Olivier Deman (20) weer aan de oppervlakte. Hij mocht in de twee bekerwedstrijden starten en liet zich telkens positief opmerken. Of hem dat straks tegen Anderlecht speelminuten oplevert valt af te wachten, maar met Deman heeft trainer Yves Vanderhaeghe een extra offensieve troefkaart in handen.
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"