Ook bij iedereen die blauw-zwart is, gingen de handen op elkaar voor de keeper van Cercle Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook bij iedereen die blauw-zwart is, gingen de handen op elkaar voor de keeper van Cercle Brugge. © Photo News

Derde keer leukemie vastgesteld bij Cercle-doelman Miguel Van Damme: “Zo lang er klein beetje hoop is, is er hoop”

Soms wordt voetbal zelfs voor een ‘uitverkocht’ stadion maar bijzaak. Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme (27) is opnieuw leukemie vastgesteld - de derde keer al. Van Damme mocht de aftrap geven van de Brugse derby. Het werd een emotioneel eerbetoon dat voetbal ver overstijgt.

 1. Miguel-shirts van Anderlecht brengen 6.381 euro op voor strijd tegen leukemie
  Belgisch voetbal

  Miguel-shirts van Anderlecht brengen 6.381 euro op voor strijd tegen leukemie

  De truitjes die de spelers van RSC Anderlecht droegen tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge op zondag 4 oktober hebben in totaal 6.381 euro opgebracht. Dat bedrag gaat naar de Stichting Me To You, die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Miguel Van Damme, de Cercle Brugge-doelman die enkele weken geleden opnieuw meldde dat hij door de ziekte getroffen was, koos het goede doel uit.
 2. Paul Clement kent Cercle en de Belgische competitie niet, maar... “Dit team mikt hogerop, een mooie uitdaging voor mij”
  Play
  Cercle Brugge

  Paul Clement kent Cercle en de Belgische competitie niet, maar... “Dit team mikt hogerop, een mooie uitdaging voor mij”

  Paul Clement (48) werd deze voormiddag officieel voorgesteld als nieuwe coach van Cercle Brugge. De ex-assistent van Carlo Ancelotti liet duidelijk blijken dat hij, na een onderbreking van anderhalf jaar, zit te popelen om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. Ook al moet hij groen-zwart, België en de Jupiler Pro League nog helemaal ontdekken. “Soms moet je geduldig wachten op het juiste moment.”