David Bates wint het luchtduel met Michael Frey van Waasland-Beveren: “Na die moeilijke maanden voel ik me steeds beter thuis bij Cercle. Pas na het seizoen ga ik mijn opties voor volgend jaar bekijken.”
Volledig scherm
David Bates wint het luchtduel met Michael Frey van Waasland-Beveren: “Na die moeilijke maanden voel ik me steeds beter thuis bij Cercle. Pas na het seizoen ga ik mijn opties voor volgend jaar bekijken.” © BELGA

David Bates is uitgegroeid tot leider van Cercle-defensie: “Nooit aan mijn keuze getwijfeld”

VOETBAL 1AHet heeft een hele tijd geduurd, maar nu lijkt David Bates eindelijk toch een vaste stek in de defensie van Cercle Brugge te pakken te hebben. Meer zelfs, de 24-jarige Schot is de jongste weken uitgegroeid tot de verrassende leider van die defensie: “Ja, het loopt eindelijk lekker voor mij. Nu ook nog het behoud afdwingen met de ploeg.”

 1. Hannes Van Der Bruggen zag zijn debuut bij Cercle verknald door Lamkel Zé: “Geen geslagen ploeg”
  VOETBAL 1A

  Hannes Van Der Bruggen zag zijn debuut bij Cercle verknald door Lamkel Zé: “Geen geslagen ploeg”

  De rode lantaarn flikkert aan de groene zijde van Jan Breydel. Twaalf wedstrijden vóór het einde van de reguliere competitie staat Cercle Brugge er veel minder dramatisch voor dan een jaar geleden, maar toen pookte ene Bernd Storck het geloof in een mirakel op. Vandaag is het de gentleman Paul Clement die groen-zwart uit de malaise moet tillen. De Engelsman gooide Kylian Hazard uit zijn spelersgroep, maar krijgt de mot niet uit de resultaten. Amper één puntje op dertig, bij uitbreiding 4 op 39. What a disaster.
 1. Paul Clement (Cercle) vandaag tegen Standard: “Ik zie offensief veel potentieel in duo Ugbo-Denkey”
  VOETBAL 1A

  Paul Clement (Cercle) vandaag tegen Standard: “Ik zie offensief veel potentieel in duo Ug­bo-Den­key”

  Door de zege van Moeskroen in de sneeuw tegen Racing Genk (na een wedstrijd die onder voorbehoud werd gespeeld) is Cercle Brugge weer op een mogelijke degradatieplaats terechtgekomen. Puntenwinst tegen Standard is voor de Vereniging vandaag dus een must voor het team van trainer Paul Clement, zeker met de midweekse verplaatsing naar Antwerp in het achterhoofd. Cercle staat voor een zwaar tweeluik. “Het goede gevoel na het gelijkspel op Beerschot moeten we nu vasthouden en gebruiken”, benadrukt Clement.
 2. Hannes Van Der Bruggen (Cercle Brugge) tussen de beker en de behoudsstrijd: “Vooral tweede helft in Anderlecht onthouden”
  VOETBAL 1A

  Hannes Van Der Bruggen (Cercle Brugge) tussen de beker en de behouds­strijd: “Vooral tweede helft in Anderlecht onthouden”

  Zondagavond trekt Cercle Brugge naar Racing Genk op puntenjacht in zijn overlevingsstrijd. Genk bekert intussen verder en lijkt uit het dipje te klimmen. Voor Cercle zit het bekeravontuur er op. In Anderlecht konden de Bruggelingen hun sterke tweede helft niet in een gelijkmaker omzetten. “De eliminatie steekt toch wel een beetje”, zucht Hannes Van Der Bruggen. “Want hoe vaak heb je in je carrière uitzicht op een bekerfinale?”
 1. Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectballen?"
  Play

  Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectbal­len?"

 2. Gezien? Struikelende Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik
  Play
  Anderlecht
  5

  Gezien? Struikelen­de Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik

  9:33