Pijnlijk moment voor de debuterende David Bates bij Cercle. De Schot gaat aan het truitje van Percy Tau hangen: penalty en geel.
Volledig scherm
Pijnlijk moment voor de debuterende David Bates bij Cercle. De Schot gaat aan het truitje van Percy Tau hangen: penalty en geel. © BELGA

David Bates gaat bij debuut Cercle Brugge onderuit op Anderlecht: “In deze competitie kan ik me ontwikkelen”

In het Lotto Park maakte Cercle Brugge geen beste beurt. De Vereniging hoopt dit seizoen in de linkerkolom te eindigen en investeerde zwaar in enkele late aankopen, maar het zal toch uit een ander vaatje moeten tappen om die ambitie waar te maken. David Bates debuteerde op Anderlecht behoorlijk.

 1. Hannes Van Der Bruggen voor het eerst met Cercle in Ghelamco Arena: “Bankzitten is niet leuk, neen”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Hannes Van Der Bruggen voor het eerst met Cercle in Ghelamco Arena: “Bankzitten is niet leuk, neen”

  Vorig seizoen miste Hannes Van Der Bruggen de verplaatsing met Cercle Brugge naar AA Gent door een rode schorsingsdag. Zondag trekt de Vereniging naar de Ghelamco Arena, maar het valt af te wachten of het Gentse jeugdproduct dit keer wel in actie komt. De voorbije twee weken bleef Van Der Bruggen aan de bank gekluisterd. “Ik had me dit seizoen helemaal anders voorgesteld, maar ik blijf keihard knokken om mijn plaats terug te winnen?”
 2. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 1. Jesper Daland (Cercle Brugge) beseft dat tegen Union punten moeten worden gepakt: “Details zitten tegen”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Jesper Daland (Cercle Brugge) beseft dat tegen Union punten moeten worden gepakt: “Details zitten tegen”

  Na nederlagen tegen Eupen en op AA Gent is Cercle Brugge naar de zestiende plaats weggezakt. Vijf verliesbeurten op negen wedstrijden, telkens met amper één doelpunt verschil, zorgen voor groeiende nervositeit in de groene kant van Jan Breydel. “We geven amper wat weg, maar krijgen toch steeds het deksel op de neus”, zucht Jesper Daland vlak voor de komst van seizoensrevelatie Union.
 2. Groen-zwart hart van Cercle-icoon Jules Verriest bloedt: “Zou nu niet in plaats van Thalhammer willen zijn”
  VOETBAL 1A

  Groen-zwart hart van Cer­cle-icoon Jules Verriest bloedt: “Zou nu niet in plaats van Thalhammer willen zijn”

  Helemaal achteraan de perszaal van Jan Breydel tijdens de persvoorstelling van Dominik Thalhammer als nieuwe coach van Cercle Brugge, keek Jules Verriest toe. Het icoon van groen-zwart, intussen 75 jaar, volgde de voorbije twee dagen de sportieve revolutie bij ‘zijn’ Vereniging met gemengde gevoelens. “Dit doet pijn, het wordt me allemaal een beetje te veel”, spreekt Verriest van achter zijn mondmasker.