Dino Hotic & co spelen voortaan met een nieuw logo op de borst.
Volledig scherm
Dino Hotic & co spelen voortaan met een nieuw logo op de borst. © PN/Cercle

Cercle Brugge pakt uit met een nieuw logo

Cercle BruggeCercle Brugge lanceerde vandaag zijn nieuw logo. Exact om 12.12 uur, een symbolische verwijzing naar het stamnummer. Na het succesrijke seizoen dat op een tiende plaats werd afgesloten, het beste resultaat sinds de terugkeer in 1A vier jaar geleden, vonden ze bij de Vereniging dat het de hoogste tijd was geworden om de groeiende ambities ook door middel van een doorgedreven rebranding tot uiting te laten komen. Het nieuwe logo is niet enkel ‘future proof’, het moet gelden als een frisse versie van de filosofie van groen-zwart mét het grootste respect voor de 123-jarige geschiedenis. 

 1. Antwerp en Cercle halen 20.000 euro
op met veiling shirts voor stichting
‘Me To You’ van Miguel Van Damme

  Antwerp en Cercle halen 20.000 euro op met veiling shirts voor stichting ‘Me To You’ van Miguel Van Damme

  Antwerp-Cercle Brugge, één van de wedstrijden van de slotspeeldag in de Jupiler Pro League die naar zaterdagavond werden verplaatst omdat er sportief niets meer op het spel staat, krijgt toch een bijzondere betekenis. Bij de ‘Great Old’ wordt de wedstrijd aangegrepen om hulde te brengen aan de recent overleden doelman van Cercle, Miguel Van Damme. Zowel de supporters als de club zelf namen daartoe initiatieven.
 2. Rabbi Matondo, de dribbel­kont die nu ook Anderlecht op de knieën dwong: “Ooit wil ik weer naar de Premier League, dat blijft een onvervulde jeugddroom”
  Cercle Brugge
  17

  Rabbi Matondo, de dribbel­kont die nu ook Anderlecht op de knieën dwong: “Ooit wil ik weer naar de Premier League, dat blijft een onvervulde jeugddroom”

  Hoe is het mogelijk dat Cercle Brugge liefst 24 punten op 27 pakte sinds begin december? De meest logische verklaring: Rabbi Matondo. Portret van een hoogbegaafde jongeman die onder leiding van Pep Guardiola nog met Vincent Kompany, Sergio Agüero en Kevin De Bruyne op het oefenveld stond en nu ook Anderlecht een dure nederlaag aansmeerde.
 1. Kevin Denkey (Cercle Brugge) sluit seizoen af met goal en punt op Antwerp: “Bijzonder slecht gestart, maar nadien deden we het uitstekend”
  Voetbal 1A

  Kevin Denkey (Cercle Brugge) sluit seizoen af met goal en punt op Antwerp: “Bijzonder slecht gestart, maar nadien deden we het uitstekend”

  De reguliere competitie is voorbij en meteen ook het seizoen van Cercle Brugge, dat op de eerste plaats van de rechterkolom finisht met 45 punten uit 34 wedstrijden. “We zijn bijzonder slecht gestart, maar nadien deden we het wel uitstekend”, concludeert spits Kevin Denkey, die meteen ook de laatste wedstrijd van zijn team samenvat. En zijn eigen campagne. “In de toekomst moet ik toch iets productiever kunnen worden.”
 2. Charles Vanhoutte (Cercle Brugge) trekt punt over de streep in Mechelen: “Prestatie die mocht gezien worden”
  VOETBAL 1A

  Charles Vanhoutte (Cercle Brugge) trekt punt over de streep in Mechelen: “Prestatie die mocht gezien worden”

  Na het gelijkspel op het veld van KV Mechelen moet Cercle Brugge vrezen dat de achtste plaats een moeilijke zaak gaat worden, maar toch heerste bij de Vereniging zaterdagavond eerder een gevoel van tevredenheid. “Er komen er maar weinig punten pakken hier ”, concludeert Charles Vanhoutte terecht. De middenvelder, hersteld van een zware hersenschudding, hielp als invaller het punt over de streep trekken.