Dat Pieter Aspe graag Omer dronk, is bekend. “Had ik eerder geweten welke impact alcohol op zijn lichaam had toen we mekaar leerden kennen, was hij er misschien nog geweest.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dat Pieter Aspe graag Omer dronk, is bekend. “Had ik eerder geweten welke impact alcohol op zijn lichaam had toen we mekaar leerden kennen, was hij er misschien nog geweest.” © Kristof Ghyselinck

Weduwe van Pieter Aspe wil lezingen geven over de gevaren van alcohol: “Zijn levensstijl heeft zijn leven verkort”

In niet één, maar twee huwelijken zag Tamara Hanegraaf (54), weduwe van Pieter Aspe, wat alcohol met een mens en gezin kan doen. Drank maakte haar eerste partner agressief, haar tweede, de schrijver, doodziek. “Toen hij nog maar één Omer per dag dronk, was het al te laat.” Daarom, na maandenlange research en met eigen ervaringen onder de arm, gaat ze de hort op met lezingen over de gevaren van alcohol. 

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. KIJK. Gwyneth Paltrow verweert zich op proces rond skiongeval: “Hij was in fout. Hij maakte ook rare kreungeluiden”
  Celebrities

  KIJK. Gwyneth Paltrow verweert zich op proces rond skiongeval: “Hij was in fout. Hij maakte ook rare kreungelui­den”

  Deze week ging het proces van start rond het skiongeval dat Gwyneth Paltrow (50) zou veroorzaakt hebben. Slachtoffer Terry Sanderson eist een hoge geldsom van de actrice, omdat zij in 2016 tegen hem zou gebotst zijn op de skipiste en meteen verder geskied zou hebben, zonder om te kijken naar de zwaargewonde man. Gwyneth moest vrijdag plaatsnemen op de getuigenbank, maar geeft geen schuld toe.
 2. Tamara, de weduwe van Pieter Aspe, verzorgde hem tot het einde: “Ik schreeuwde dat hij niet mocht gaan”
  PREMIUM
  Showbizz

  Tamara, de weduwe van Pieter Aspe, verzorgde hem tot het einde: “Ik schreeuwde dat hij niet mocht gaan”

  Tot de dag voor zijn ziekenhuisopname schreef Pieter Aspe aan zijn allerlaatste boek, ‘Van In Episode 5’, dat zondag wordt voorgesteld. Schrijven en leven met een lijf dat aftakelde viel de op 1 mei overleden schrijver zwaar, maar echtgenote Tamara Hanegraaf (54) verzorgde zacht. Al na 2,5 jaar werd de jonggehuwde weduwe. “Daar had ik niet voor getekend. Pitou wist dat.” Voor het eerst vertelt ze over zijn laatste maanden en het afscheid. “Veel buitenkomen doe ik niet... Het gaat niet zonder hem.”