Joss Whedon en Scott Rudin kwam de afgelopen weken allebei onder vuur te liggen
Volledig scherm
PREMIUM
Joss Whedon en Scott Rudin kwam de afgelopen weken allebei onder vuur te liggen © Reuters/AP

Wanneer zelfs 150 Oscarnominaties je niet meer kunnen redden: machtige Hollywood-mannen vallen van hun sokkel

CelebritiesMet laptops en glazen kommen smijten, medewerkers tegen elkaar opzetten of castleden openlijk kleineren: het problematische gedrag van machtige mannen in Hollywood zoals Scott Rudin (62) en Joss Whedon (56) is uitgebreid gedocumenteerd. Maar waar hun gedrag vroeger werd afgeschreven als ‘passie’ en ‘toewijding’, wordt het nu gezien voor wat het echt is: machtsmisbruik. “Ik had hem makkelijk kunnen aanklagen. Maar ik deed het niet, omdat ik bang was om op de zwarte lijst terecht te komen.”

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Is de verdwenen vrouw van almachtige ‘Scientolo­gy’-leider na 16 jaar eindelijk gevonden?
  PREMIUM
  Showbizz
  1

  Is de verdwenen vrouw van almachtige ‘Scientolo­gy’-lei­der na 16 jaar eindelijk gevonden?

  Wáár is Shelly, de vrouw van Scientology-leider David Miscavige? Het is een vraag die nu al meer dan 16 jaar lang wordt gesteld. Sinds de Amerikaanse voor het laatst gezien werd tijdens de begrafenis van haar vader in 2007 leek ze compleet van de aardbol verdwenen. Er doken de wildste geruchten en theorieën op, maar antwoorden kwamen er nooit. Of toch tot nu, want één van de gewezen leden van de kerk beweert plots dat hij weet waar Shelly al die tijd zat. En daar heeft hij ook beelden van.
 3. KIJK. Nick Jonas en Priyanka Chopra tonen dochtertje tijdens ceremonie op Hollywood Walk of Fame
  Celebrities

  KIJK. Nick Jonas en Priyanka Chopra tonen dochtertje tijdens ceremonie op Hollywood Walk of Fame

  Elke celebrity droomt ervan om ooit een eigen ster te krijgen op de prestigieuze Hollywood Walk of Fame. Voor de broers Joe, Kevin en Nick Jonas, oftewel de Jonas Brothers, werd deze droom eindelijk werkelijk. “Mama, papa, we did it!” Maar er was vooral één opvallende aanwezige die tijdens de ceremonie met alle aandacht aan de haal ging: Nick’s eenjarige dochtertje Malti Marie.
 4. Shania Twain moest per helikopter naar het ziekenhuis na coronabesmetting: “Alsof ik naar een andere planeet ging”
  Celebrities

  Shania Twain moest per helikopter naar het ziekenhuis na coronabe­smet­ting: “Alsof ik naar een andere planeet ging”

  Weinigen zullen goede herinneringen hebben aan de coronaperiode. Tijdens het hoogtepunt van de pandemie beleefde ook Shania Twain (57) een traumatische ervaring. De zangeres werd enorm ziek en had op een bepaald punt zelfs moeite met ademen. Haar man zorgde er uiteindelijk voor dat ze per helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht. “Een zeer enge en gevaarlijke periode.”