AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Waarom kwam hij er al die jaren mee weg? Alle vragen over het proces R. Kelly beantwoord

CelebritiesHet was een woelige dag maandag op het proces van R. Kelly. De zanger werd door de rechtbank in New York over de hele lijn schuldig bevonden aan negen aanklachten, waaronder mensenhandel, afpersing en seksuele uitbuiting van minderjarigen. De exacte strafmaat wordt pas op 4 mei 2022 bekendgemaakt, maar de gevallen ster zou tien jaar tot levenslang kunnen krijgen. Onze Hollywoodreporter volgde de zaak van dichtbij en beantwoordt al uw vragen. Waarvoor werd hij in 2008 al eens vrijgesproken? Wat vertelden de getuigen precies? En waarom kwam hij er al die jaren mee weg?

7 reacties

 • Fanny Konings

  3 weken geleden
  Dat is een goeie om dat men zelden serieus wordt genomen, justitie en idewe meer een dader steunen want ocharme den duts hij kan zijn werk verliezen terwijl velen vertrokken met soms schade en schande, een instelling zichzelf veilig tracht te stellen omwille van hun naam ipv hun normen en hopen dat het een stille dood kent
 • Henri Demeer

  3 weken geleden
  levenslang is de gepaste straf
 • Peter De Blieck

  3 weken geleden
  Voor dezelfde reden als waarom prins Andrew nog altijd niet in de bak zit voor pedofilie...Andere wetten voor de rijken.
 • Claire Linsler

  3 weken geleden
  Het zou mij niet verbazen dat er in zijn entourage ook wel mensen met een juridische functie tussen zaten waardoor hij er altijd mee weggeraakte .
 • Ronny Van de Wal

  3 weken geleden
  Waarom kwam hij er al die jaren mee weg?Misschien eens vragen aan al degenen die er al jaren mee profiteerden van zijn liederlijke leven?Heel zijn aanhang die dit mogelijk maakten mee de gevangenis insteken.