“Voor vrijheid!”: Wereldsterren, waaronder Angèle, zetten schaar in hun kapsel als steun voor protesten in Iran

CelebritiesVan Angèle tot Juliette Binoche, allen knippen ze hun lange haarlokken af met éénzelfde doel: het steunen van de protesten in Iran. De laatste weken zijn er namelijk hevige rellen ontstaan in het land naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. De jonge Iraanse werd gearresteerd door de zedenpolitie omdat ze haar hijab niet goed droeg en haar lokken zichtbaar waren. Ze werd zo hardhandig aangepakt dat ze om het leven kwam. Uit protest knippen Iraanse vrouwen nu hun haarlokken af. Maar ook Wereldsterren als de Belgische zangeres Angèle en Oscarwinnaars Marion Cotillard en Juliette Binoch nemen deel aan het protest. “Voor vrijheid!”, zegt Binoche.

  1.  
Twitteraccount van Kanye ‘Ye' West geschorst na foto van hakenkruis en controversiële uitspraken: “Ik vind Hitler wel leuk”
    Celebrities
    18

    Twitter­ac­count van Kanye ‘Ye' West geschorst na foto van hakenkruis en controver­siële uitspraken: “Ik vind Hitler wel leuk”

    Rapper Kanye ‘Ye’ West (45) heeft voor de zoveelste keer controversiële uitspraken gedaan tijdens een interview. Dit keer had hij het over Hitler, en stelde hij dat we “de nazi’s niet constant zouden mogen dissen”. Intussen is de rapper ook verbannen van Twitter omdat hij een hakenkruis gepost had. Dat bevestigde topman Elon Musk.