De afwezigheid van de Chinese livestreamingsterren Zhu Chenhui (links) en Lin Shanshan doet vragen rijzen.
Volledig scherm
De afwezigheid van de Chinese livestreamingsterren Zhu Chenhui (links) en Lin Shanshan doet vragen rijzen. © Weibo - Fotomontage HLN

Twee van China’s beroemdste influencers plots spoorloos verdwenen na belastingfraude

CelebritiesDe (online) afwezigheid van twee beroemde Chinese influencers beroert de gemoederen. Zhu Chenhui en Lin Shanshan hadden tientallen miljoenen volgers, maar sinds zij een zware boete kregen voor belastingontduiking lijkt elk spoor van hen te ontbreken. Zo werden hun profielen op de sociale media verwijderd en zijn hun eigen websites en webshop niet meer toegankelijk. 

1 reactie

 • Sara Peeters

  8 maanden geleden
  Als ze in China zaten zitten ze nu in de gevangenis. Daar moet je geen fraude plegen. Hopelijk leven ze nog. Alles afsluiten zo doen ze dat ginder. Hier in België mag dat allemaal sommigen krijgen ook nog loon uitbetaald. Belastingen zijn verplicht voor iedereen. Ontduikers moeten gestraft worden! In China gaan ze wel extreem daar vegen ze hun van het beeld.
 1. “Ze is geen supermodel, daarvoor is ze veel te dik”: Tyra Banks en Janice Dickinson onder vuur door hun uitspraken in ‘America’s Next Top Model’
  Celebrities
  5

  “Ze is geen supermodel, ze is ze veel te dik”: Tyra Banks en Janice Dickinson onder vuur door uitspraken in ‘America’s Next Top Model’

  De vroege jaren 2000 staan bekend voor de opkomst van realityreeksen. Ook ‘America’s Next Top Model’, een programma dat debuteerde in 2003, maakte hier deel van uit. Uit een recent opgedoken fragment blijkt nu dat deze reeks ook alles behalve gezond was voor ons zelfbeeld. Dat is ook deels te wijten aan juryleden Tyra Banks (48) en Janice Dickinson (67), die enkele opvallende uitspraken deden.
 2. China wist bijna elk spoor van topactrice op het internet. Wat is er aan de hand?
  Play

  China wist bijna elk spoor van topactrice op het internet. Wat is er aan de hand?

  De populaire Chinese actrice Zhao Wei (45) behoort tot het clubje van invloedrijke entertainers in China. Ze werd bekend dankzij haar rol in de televisieserie ‘My Fair Princess’ uit 1998. Maar ze groeide uit tot een echt fenomeen en vandaag is ze ook filmregisseur, popzangeres, en een echte zakenvrouw. Maar tegenwoordig vind je haar in China bijna niet meer terug op het internet. Waarom? China houdt letterlijk een grote schoonmaak.
 3. Joe Jonas is fan van zijn ex Taylor Swift: “‘1989' is één van mijn meest favoriete albums ooit”
  Play
  Celebrities

  Joe Jonas is fan van zijn ex Taylor Swift: “‘1989' is één van mijn meest favoriete albums ooit”

  Joe Jonas (32) verklapte dat hij fan is van zijn ex Taylor Swift (32). In een Instagram Live vertelden hij en zijn vrouw Sophie Turner (26) wat hun favoriete Taylor Swift-album is. Ze zijn het erover eens dat dat ‘1989' is, het vijfde studioalbum van Swift uit 2014. Joe en Taylor vormden een koppel in 2008, maar die relatie kwam abrupt tot een einde door een kort telefoontje van de zanger. Daarop volgde een reeks uithalingen naar elkaar in songs en interviews. Maar de laatste jaren lijken ze dus toch weer goed overeen te komen.