Rowan Atkinson.
Volledig scherm
Rowan Atkinson. © EPA

Rowan Atkinson hekelt ‘cancel culture’: “Als een middeleeuwse meute”

CelebritiesRowan Atkinson (66) heeft zich uitgesproken tegen de zogenoemde ‘cancelcultuur’, waarbij mensen online geboycot of uitgespuwd worden omdat hun uitspraak over een bepaald onderwerp door sommigen als beledigend wordt gezien. ‘Mr. Bean’ vergelijkt het met een middeleeuwse meute die op oorlogspad is.

5 reacties

 • an kobe

  3 weken geleden
  Het probleem is niet alleen wat er gebeurt met mensen met een niet-woke mening (ze cancelen) maar vooral ook het complete gebrek aan kritisch denken en diepgaand debat. Alles is racisme en seksisme, en als je dat in vraag stelt ben je duidelijk een racist of seksist!
 • Adriaansen Koen

  3 weken geleden
  Ze zullen hun zelf dan ooit zelf wel eens cancellen zeker. Er zijn bepaalde mensen die geen platform verdienen
 • Olaf Marx

  3 weken geleden
  Jammer, maar deze tendens is onomkeerbaar. Er verschijnt zoveel dat veel mensen niet meer weten wat te geloven en dan maar geloven wat het best aansluit bij hun eigen mening zodat op den duur iedereen achter zijn eigen staart aanholt. Gekken als Trump, Orban, Farage, Poetin en Erdogan bewijzen dit: als je lang genoeg en hard genoeg blijft roepen wordt je uiteindelijk door een minder intelligente massa geloofd en gevolgd onder het motto: als men het zo dikwijls zegt zal er wel iets van waar zijn.
 • Marie Vandam

  3 weken geleden
  Hij heeft gelijk als men kritisch denkt en niet alles slikt wat de media en politiek de mensen bewust wijsmaken zeggen veel ga dood ,die stigmatiseren ook iedereen behalve hun eigen ik ,t’ zijn net geprogrammeerde robotten waar men tegen spreekt ze horen of zien niets als dit de wereld is dat veel willen voor hun Kids dan ben je al dood! Carpe diem
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 weken geleden
  Je hebt groot gelijk, Atkinson. En sommige partijen/politici dragen hier hun steen(tje) bij om hun machtspositie te versterken en of te bekomen. Het is effectief beangstigend.
 1. “Voulez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'
  Play
  Uit de Kleren

  “Vou­lez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie