Ricky Gervais als gastheer van de 77th Annual Golden Globe Awards.
Volledig scherm
Ricky Gervais als gastheer van de 77th Annual Golden Globe Awards. © AP

Ricky Gervais zou nooit lachen met het haar van Jada Pinkett Smith: “Wél met haar zogenaamde vriendjes”

CelebritiesKomiek Ricky Gervais (60) heeft zijn mening gegeven over het incident tussen Will Smith en Chris Rock. Will gaf Chris een rake klap, nadat die laatste een misplaatst grapje maakte over het kapsel van Smiths echtgenote. Gervais, die al menig awardshow presenteerde, zou dat naar eigen zeggen nooit doen. 

11 reacties

 • Catherine Mistiaen

  12 maanden geleden
  Niet alle vrouwen voelen zich GI Jane als ze hun haar verliezen. Bovendien had hij toch research gedaan? En nog bovendien: de Oscaruitreiking is geen comedyshow. De hofnar had een zeer belangrijke rol: de waarheid suggereren met een kwinkslag. De nar mocht hierbij niet kwetsen (er zijn narren terechtgesteld). Humor heeft altijd die functie gehad: de waarheid zeggen via een grap. Tegenwoordig wordt, bij gebrek aan fysieke terechtwijzing, 'humor' (woorden, gebabbel) gebruikt die kan kwetsen.
 • Luc Deblonde

  12 maanden geleden
  Amerikaanse humor en komieken zullen nooit kunnen tippen aan Britse humor en komieken. Britten weten hoe het moet, Amerikanen denken het te weten. Fawlty Towers, Only Fools and Horses, Blackadder, Open All Hours, Dad's Army.
 • Sylvain Helsen

  12 maanden geleden
  In de uitlachbusiness is het klaarblijkelijk toegestaan mensen te kwetsen. En niet een beetje. Het mag er blijkbaar zelfs heel erg hard aan toe gaan. Als je het maar op de meest geslepen wijze aan de man of vrouw weet te brengen. Levert op zijn zachtst gezegd meer op dan een tent met kaas. Ik dacht al: "Waarom moet ik steeds onwillekeurig aan Danone denken, wanneer ik die walgelijke vent zie." En dat terwijl Danone meer dan gewoon heerlijk is.
 • Marc Wouters

  12 maanden geleden
  Pero Kovacevic, vele mensen denken daar anders over, Will Smith heeft zelfs een strafbaar feit gepleegd. Punt.
 • karin verwimp

  12 maanden geleden
  Voilà. En daarmee staan al diegenen die zich achter komieken verschuilen en vinden dat alles moet kunnen, flink te kijken. Ik noem dat de fakebook generaties: meent dat alles moet kunnen en vooral, ze het recht hebben zich met alles en iedereen te moeien.