Volledig scherm
PREMIUM
© AP

PORTRET. Phil Spector (81) overleden in de cel: zijn ene breinhelft was gek, zijn andere geniaal

CelebritiesPhil Spector is op 81-jarige leeftijd overleden. De muziekproducer, die met The Ronettes, The Beatles en Leonard Cohen werkte, ging niet alleen de geschiedenis in als muzikaal vernieuwer, maar ook als veroordeeld moordenaar. Zijn gevangenisstraf was nog niet ten einde toen hij zaterdag overleed. Een portret van een van de meest invloedrijke producers, maar ook de man die met vuurwapens liep te zwaaien in de studio en zijn vrouw psychologisch folterde. Of zoals Cohen het ooit omschreef: “the worst human being I have ever met”.

1 reactie

 • ivan chtuka

  2 maanden geleden
  Weergaloos wat die man deed met songs als river deep mountain high en al de rest van zijn produkties .Zij slepen je direct mee in 'n andere muzikale dimensie...
 1. Jay-Z strijkt bijna 300 miljoen op met verkoop streamingdienst
  Celebrities

  Jay-Z strijkt bijna 300 miljoen op met verkoop streaming­dienst

  De Amerikaanse rapper en ondernemer Jay-Z heeft een flinke financiële meevaller binnengehaald met de verkoop van het grootste deel van Tidal, zijn streamingdienst voor muziek. Hij verkoopt het bedrijf aan Square, eigendom van Twitter-topman Jack Dorsey. In 2015 legde Jay-Z nog zo'n 56 miljoen dollar neer voor Tidal (ruim 46 miljoen euro), nu krijgt hij er 297 miljoen dollar (ruim 246 miljoen euro) in cash en aandelen in Square voor terug .
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"