Bill Cosby
Volledig scherm
PREMIUM
Bill Cosby © ap

“Plots bevond ‘America’s Dad’ zich bovenop mij”: ondanks deze getuigenissen is Bill Cosby weer op vrije voeten

CelebritiesNog voor Harvey Weinstein was er Bill Cosby (83). Machtig tv-maker, alom gevierd en geliefd als ‘America’s Dad’. Maar ook een man die vrouwen verdoofde om hen dan te verkrachten. Nu een rechter zijn veroordeling nietig heeft verklaard, blikken we terug op de zaak die alles in gang zette, en de verzegelde getuigenis waarin Cosby zichzelf aan de galg praatte. “Ik hoorde haar niets zeggen. En ik voelde haar niet zeggen. Dus ging ik verder.”

5 reacties

 • Ronny Martin

  2 maanden geleden
  Schuldig maar vrij door procedurefouten... En durft dan te beweren dat het een goede zaak is voor zwart amerika...
 • Bart Dekort

  3 maanden geleden
  In sommige staten gaan de rechters liever vissen en golfen dan dat ze grondig werk leveren. Voor een normaal iemand met een normale advocaat kan dit funest zijn, maar voor een verkrachter met een goede advocaat, kan dat in je voordeel spelen. Het verlichte Westen heeft duidelijk alle redenen om Afrika, China, Rusland enz. de les te lezen.
 • Jurgen Meurs

  3 maanden geleden
  De rechter die hem vrij liet had geen keuze, het waren de onderzoeksrechters die grove fouten in het onderzoek hebben gemaakt waardoor hij nu een vrij man is. In ruil voor bekentenissen zou hij niet vervolgd worden maar toen die zo ernstig bleken hebben ze dat toch gedaan waar Cosby's advocaat zijn vrijlating kon eisen. Dus beste Johanneke li, hij heeft bekend vrouwen verkracht te hebben, niks te onzekerheid, schuldig.
 • johanneke li

  3 maanden geleden
  geen idee hoe het hier is verlopen, maar ik heb toch de indruk dat veel vrouwen nu zogezegd klacht indienen sinds #metoo omdat ze een vergoeding uit de wacht willen slepen, zonder dat er zekerheid is of het wel verkrachting was immers geen fysiek bewijsmateriaal...
 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  Met een vermogen van 400 miljoen dollar en een 'vriendelijke' rechter kom je in Amerika met alles weg. Ook in veel andere landen trouwens.
 1. Controversiële Piers Morgan krijgt nieuw programma: “Eigenlijk is Meghan geweldig geweest voor m’n carrière”
  Celebrities
  5

  Controver­siële Piers Morgan krijgt nieuw programma: “Eigenlijk is Meghan geweldig geweest voor m’n carrière”

  De controversiële Britse tv-presentator Piers Morgan (56) heeft een nieuwe job beet. De vijftiger zal een - voorlopig nog titelloze - talkshow presenteren op de nieuwe zender talkTV, die in het voorjaar van 2022 in de ether gaat. Dat melden Britse media. Morgan lag al meermaals onder vuur over z’n harde aanpak van Meghan Markle (40). Hierdoor stapte hij eerder dit jaar op bij het populaire programma ‘Good Morning Britain’.