"Ik kan nauwelijks leven zonder muziek. Toen Tom Lenaerts me belde voor 'Popquiz', was het dus echt een feestdag" MATTHIJS VAN NIEUWKERK
Volledig scherm
"Ik kan nauwelijks leven zonder muziek. Toen Tom Lenaerts me belde voor 'Popquiz', was het dus echt een feestdag" MATTHIJS VAN NIEUWKERK © ANP

Nederlandse topper Matthijs van Nieuwkerk presenteert ‘Popquiz' op VTM: "Ik droom al lang van een Vlaams avontuur"

CelebritiesMatthijs van Nieuwkerk (61) wordt gastheer van de nieuwe 'Popquiz', die dit voorjaar nog wordt uitgezonden op VTM. Het is de eerste keer dat hij een programma op de Vlaamse televisie zal presenteren. Het is ook de eerste samenwerking van de zender met Panenka, het productiehuis van Tom Lenaerts. "Ik droom al lang van een avontuur hier", aldus de Nederlander.

24 reacties

 • Dirk De Buyst

  1 jaar geleden
  Vooral de duurste presentator... Ik had Stijn Meuris gevraagd. Maar ja...
 • Nancy De Cloedt

  1 jaar geleden
  Tis al ver gekomen , dat ze weer mensen uit het buitenland hier een job moeten geven. Er zit hier talent genoeg. En weer een quiz , ge ziet niet anders meer dan dat en herhalingen.S avonds toevallig gemist? Geen probleem dan kan je kijken rond het middagnieuws pfff .
 • Karla Desmet

  1 jaar geleden
  Aan degenen die zich afvragen of er hier geen tv-talent is... Wie? Zeg me wie? Het zijn ofwel acteurs ofwel zangers ofwel radiostemmen ofwel zgz bv's die presenteren. Dat zijn dus geen presentatoren. Dat is niet hun job. Dat is dus ook bijklussen aan hoog loon, zoals iemand dat hier zei van Matthijs. Die man weet wellicht meer over muziek dan alle bv's samen. Met uitzondering van enkele specialisten, à la Kris Wauters bijvoorbeeld, Guy De Pré en consoorten.
 • Paul Janssens

  1 jaar geleden
  Van Nieuwkerk is top,zo hebben ze hier geen,eindelijk nog eens iets degelijk kwa muziek en kwis.Ik zie er naar uit !
 • Marc De Muyer

  1 jaar geleden
  Gaan we hem wel verstaan an dat tempo dat hij praat kan ik niet luisteren, en heeft Vlaanderen zelf geen talent meer. Arm televisie land er komt niks nieuw alles al 2 tot 3 maal of meer al gezien, en nu nog een Nederlander waar onderteksten bij nodig zijn.