Bob Dylan in 1968. Volgens de aanklacht misbruikte de folkzanger in 1965 meermaals een 12-jarig meisje.
Volledig scherm
PREMIUM
Bob Dylan in 1968. Volgens de aanklacht misbruikte de folkzanger in 1965 meermaals een 12-jarig meisje. © Bettmann Archive

Na zware beschuldigingen van kindermisbruik: heeft de muziek van Bob Dylan nog een toekomst?

CelebritiesZanger en Nobelprijswinnaar Bob Dylan (80) is voor de rechtbank van New York gedaagd voor een zedendelict uit 1965. Hoewel de zanger ontkent, blijven veel fans vertwijfeld achter. Kan je immers nog luisteren naar de muziek van iemand die mogelijk een meisje van 12 heeft verkracht? Een professor popmuziek en een muziekfilosoof voorspellen de toekomst van Dylan: “Je voelt wel dat de zeitgeist veranderd is.”

26 reacties

 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  Mensen die zich afvragen waarom nu pas hebben dit zelf nooit meegemaakt anders stelde je deze vraag nooit
 • roger gilis

  2 maanden geleden
  Liever een spannertje dan dan een.meerpaal. wie weet nog waar hij pakweg 10 jaar geleden was.. met Fb wordt tegenwoordig alles onthouden.
 • liliana de veughele

  2 maanden geleden
  Is het waar, dan is het eender hoelang geleden. Slachtoffers van kindermisbruik krijgen altijd levenslang. Maar...Toeval, de aanklacht kwam op de laatste dag dat slachtoffers van kindermisbruik de kans gaf om een rechtzaak aan te spannen ondanks het verstrijken van de verjaringstermijn. Zaterdag verviel de wet in New York. Waarom kwam de aanklacht niet toen de wet inging? de wet gaat niet over straf, maar schadevergoeding. Toeval, Dylan trok net 300 miljoen dollar voor z'n muziekcatalogus!!
 • Nico Huybrechts

  2 maanden geleden
  Een klacht indienen 56 jaar na de vermeende feiten...handig natuurlijk dat velen die je verhaal zouden kunnen tegenspreken of op zijn minst zouden kunnen duiden er gewoon niet meer zijn wegens overleden. Hebben haar ouders, familie, buren, schoolomgeving toen dan niets gemerkt. Net als het hotel personeel, Dylan's entourage, Joan Baez en Sara Lowndes, de alomtegenwoordige pers en fans...? Zes weken van misbruik door een toen onder een vergrootglas levende Dylan en geen enkel lek naar buiten...?
 • Piet Deroover

  2 maanden geleden
  Na zoveel jaren is het niet meer mogelijk om bewijzen te verzamelen, we moeten het stellen met een beschuldiging en waarom na zoveel jaren ? Hoe kan iemand zich nog verdedigen ? Delicate zaak... maar iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt.
 1. Zo klonk oproep naar hulpdiensten na schietincident Baldwin: “We hebben onmiddellijk hulp nodig. Komaan!”
  Play

  Zo klonk oproep naar hulpdien­sten na schietinci­dent Baldwin: “We hebben onmiddel­lijk hulp nodig. Komaan!”

  Er waren blijkbaar al éérder problemen met het wapen waarmee acteur Alec Baldwin per ongeluk iemand heeft doodgeschoten op de filmset. Dat schrijft toch de krant Los Angeles Times. Een andere acteur zou er ook al per ongeluk schoten mee gelost hebben, terwijl het wapen zogezegd geen munitie had. Leden van de filmploeg getuigen trouwens dat er nogal slorig werd omgegaan met de veiligheidsregels.