REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Na coming out als non-binair: zanger Sam Smith wil niet meer ‘hij’, maar ‘die’ worden genoemd

CelebritiesIn maart vertelde Sam Smith (26) in een podcast dat die zichzelf beschouwt als niet-binair of genderqueer: geen man of geen vrouw dus. Intussen zou de muzikant ook aan familie en vrienden hebben gevraagd die voortaan niet meer als hij of hem te benoemen, maar wel als die. 

8 reacties

 • Jil Heirman

  2 jaar geleden
  Als je lang en hard over dit hebt nagedacht, had je veel en veel te veel vrije tijd. Al die non-binary mensen beledigen dan ook nog eens de rest vd planeet, want wij zijn dan wel allemaal strikt in 1 vakje te stoppen, blijkbaar. De waarheid is dat IEDEREEN wat mannelijke én vrouwelijke trekjes heeft. Maar dat verandert je geslacht niet! Da’s gewoon biologie en kún je niet veranderen.
 • Angel Cohen

  2 jaar geleden
  Het lijkt wel of de geschiedenis zich herhaald. Alles wat natuurlijk is wordt omgekeerd en als de nieuwe normaal voorgesteld. De mensen begonnen er toen zo'n afkeer van te krijgen dat Hitler aan de macht kwam, marxistische boeken werden verbrand en tientallen miljoenen soldaten het leven lieten...
 • karl van dyck

  2 jaar geleden
  En zo gaat het van kwaad naar erger. En moet je weten dat dit nieuws is. De volgende zal zijn .ik ben een Oger .
 • Alex De Meester

  2 jaar geleden
  Ah... voor mij prima. Zo lang men niet bij wet tot gedwongen spraak wordt verplicht.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  "Het" is een betere benaming voor die twijfelaars.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Verloofde van Britney Spears is niet te spreken over nieuwe documentaire ‘Britney Vs. Spears’
  Celebrities

  Verloofde van Britney Spears is niet te spreken over nieuwe documentai­re ‘Britney Vs. Spears’

  Sam Asghari (27) is net zoals zijn kersverse verloofde Britney Spears (39) niet blij met de nieuwe documentaire over haar leven. Op woensdag stuurde Netflix, waar de prent vanaf 28 september op te zien is, de allereerste trailer de wereld in. Diezelfde dag liet ook Asghari van zich horen. “Ik hoop dat de opbrengst van deze docu integraal naar de strijd tegen ongelijkheid gaat. #FreeBritney”