Gérald Marie tijdens de Paris Fashion Week in 1996.
Volledig scherm
PREMIUM
Gérald Marie tijdens de Paris Fashion Week in 1996. © Corbis Via Getty Images

Misbruik in de modewereld: 11 vrouwen dienen klacht in tegen Elite-baas Gérald Marie. “Toen ik wakker werd, zat hij bovenop me”

CelebritiesDe Britse prins Andrew (61) wordt het inmiddels erg heet onder de voeten en ontwerper Alexander Wang (37) lijkt te hebben geschikt met zijn aanklagers. Nu moet de kop van Gérald Marie (71), ex-topman van Elite Parijs, gaan rollen. Eindelijk, want na vele beschuldigingen van aanranding en verkrachting - zelfs zijn ex-vrouw Linda Evangelista steunt de aanklagers - gebeurt er al twintig jaar niets. “Het ergste was nog dat geen van zijn aanwezige vrienden ingreep, het was voor hen business as usual.”

13 reacties

 • Evy De Meyer

  2 maanden geleden
  Nu pas begint het allemaal te lukken om iemand zo bekend te kunnen aanklagen. En iedereen die ook dit heeft meegemaakt kan reageren. Zo kunnen ze een sterkere zaak hebben. Vroeger Werd je gewoon weggelachen en had je geen werk meer. En er is een verschil tussen "toestemming" geven of snachts als je slaapt verkracht te worden he!
 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  In België is aangifte zinloos, hier reageren ze pas na tientallen aangiftes dus wanneer het in de media, dus dames geef niet op en doe alsnog aangifte
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  duurt al eeuwen zulke jobspelletjes
 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  Op die manier zijn ze bekend geworden en ze hadden er toen niets op tegen hoe ! Nu zien ze de dollartekens terug voor hun ogen rollen !
 • gilbert dejonghe

  2 maanden geleden
  Nu zijn ze oud en versleten en willen enkel nog geld .
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Nicky Vankets en Cilem Tunc stellen nieuwe collectie voor: "Eén Whatsappje was genoeg voor een samenwerking”
  Play
  Showbits

  Nicky Vankets en Cilem Tunc stellen nieuwe collectie voor: "Eén Whatsappje was genoeg voor een samenwer­king”

  Voor het eerst in België werkten twee generaties van ontwerpers samen aan een modecollectie. Na zes maanden stellen Cilem Tunc en Nicky Vankets hun collectie voor aan het publiek met een grote modeshow in de Carré. Onder het motto ‘Together we can’t save the world, but we damn sure can make you look amazing’, willen ze iedereen er weer stralend laten uitzien, na de coronapandemie. Senne was erbij om te praten met de ontwerpers en een paar bekende gasten. Check het in deze nieuwe Showbits!
 3. Heisa rond Dave Chappelle: 1.000 Netflix-medewerkers willen een walk-out doen
  Celebrities

  Heisa rond Dave Chappelle: 1.000 Net­flix-medewer­kers willen een walk-out doen

  Volgens de Amerikaanse website The Verge zijn een duizendtal medewerkers van Netflix, waaronder verschillende transgenders, van plan om volgende week woensdag een virtuele walk-out te doen. De protestactie komt er nadat Ted Sarandos, de CEO van Netflix, weigert om de special van Dave Chappelle van het platform te halen. In zijn show lacht Chappelle met transpersonen en verdedigt hij onder meer de controversiële uitspraken van J.K. Rowling.