Gérald Marie tijdens de Paris Fashion Week in 1996.
Volledig scherm
PREMIUM
Gérald Marie tijdens de Paris Fashion Week in 1996. © Corbis Via Getty Images

Misbruik in de modewereld: 11 vrouwen dienen klacht in tegen Elite-baas Gérald Marie. “Toen ik wakker werd, zat hij bovenop me”

CelebritiesDe Britse prins Andrew (61) wordt het inmiddels erg heet onder de voeten en ontwerper Alexander Wang (37) lijkt te hebben geschikt met zijn aanklagers. Nu moet de kop van Gérald Marie (71), ex-topman van Elite Parijs, gaan rollen. Eindelijk, want na vele beschuldigingen van aanranding en verkrachting - zelfs zijn ex-vrouw Linda Evangelista steunt de aanklagers - gebeurt er al twintig jaar niets. “Het ergste was nog dat geen van zijn aanwezige vrienden ingreep, het was voor hen business as usual.”

13 reacties

 • Evy De Meyer

  1 jaar geleden
  Nu pas begint het allemaal te lukken om iemand zo bekend te kunnen aanklagen. En iedereen die ook dit heeft meegemaakt kan reageren. Zo kunnen ze een sterkere zaak hebben. Vroeger Werd je gewoon weggelachen en had je geen werk meer. En er is een verschil tussen "toestemming" geven of snachts als je slaapt verkracht te worden he!
 • Fanny Konings

  1 jaar geleden
  In België is aangifte zinloos, hier reageren ze pas na tientallen aangiftes dus wanneer het in de media, dus dames geef niet op en doe alsnog aangifte
 • Henri Demeer

  1 jaar geleden
  duurt al eeuwen zulke jobspelletjes
 • Lucas Vissers

  1 jaar geleden
  Op die manier zijn ze bekend geworden en ze hadden er toen niets op tegen hoe ! Nu zien ze de dollartekens terug voor hun ogen rollen !
 • Gilbert Dejonghe

  1 jaar geleden
  Nu zijn ze oud en versleten en willen enkel nog geld .
 1. Van onschuldig Disneymeisje tot gruwelijke antiheld: wie is Jenna Ortega, de nieuwe Wednesday Addams?
  Celebrities
  2

  Van onschuldig Disneymeis­je tot gruwelijke antiheld: wie is Jenna Ortega, de nieuwe Wednesday Addams?

  Recent werd op Netflix de coming of age-serie ‘Wednesday’ gelanceerd. Een reeks die focust op het tienerbestaan van de sadistische dochter van Morticia en Gomez Addams uit de ‘The Addams Family’. Het is gen-Z’er Jenna Ortega (20) die de hoofdrol speelt in de serie en daarmee een jong publiek dient warm te maken voor de capriolen van de gothicfamilie. Maar vergis je niet, ondanks haar leeftijd, heeft de jonge twintiger al heel wat op haar palmares staan.
 1. Michael Flatley blikt terug op 25 jaar ‘Lord of the Dance’: “Ik word elke nacht wakker met gruwelijke nekpijn”
  PREMIUM
  Celebrities
  1

  Michael Flatley blikt terug op 25 jaar ‘Lord of the Dance’: “Ik word elke nacht wakker met gruwelijke nekpijn”

  Ooit werd hij gepest op school om z’n passie voor dansen, maar Michael Flatley (64) slaagde er toch in om het grootste Ierse dansspektakel ter wereld te creëren: ‘Lord of the Dance’. 25 jaar na de première bekoort de show - nu in nieuwe versie - nog steeds miljoenen mensen wereldwijd. Zelf moest hij de dansschoenen echter aan de haak hangen, wegens aanhoudende blessures en ‘gruwelijke’ pijnen. “Ik heb me opgeofferd voor de jongere dansers.”