Kevin Spacey
Volledig scherm
Kevin Spacey © EPA

Kevin Spacey moet miljoenen betalen aan ‘House of Cards’-producent

CelebritiesKevin Spacey moet bijna 31 miljoen dollar (27,5 miljoen euro) betalen aan de hoofdproducent van de serie ‘House of Cards’, Media Rights Capital (MRC). Het bedrag is een vergoeding voor het verlies dat de producent heeft geleden nadat de acteur werd ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie. 

4 reacties

 • johanneke li

  1 jaar geleden
  het toont maar eens hoe absurd justitie werkt! ik vindt dat bij zo'n aanklacht als seksuele aanranding/geweld, dezelfde rechter dan ook aanwijzingen moet geven over werknemer/werkgever situaties. er is immers geen enkele wet zover ik weet die een bedrijf verplicht een werknemer te ontslaan op basis van die veroordeling maw het is hun eigen keuze/ zij plegen de contractbreuk.
 • John Stahl

  1 jaar geleden
  Hij is nooit veroordeeld, dus onrechtmatig ontslagen. Wie moet wie schadevergoeding betalen?
 • Marc Spandel

  1 jaar geleden
  Grappig... een baas ontslaat je (ontbind het contract), wat wil zeggen dat jij geen verplichtingen meer hebt t.o.v. zijn bedrijf, en achteraf moet jij 31 miljoen betalen aan die baas omdat hij je (zonder reden?) ontslagen heeft?
 • Pol De Grasmol

  1 jaar geleden
  Dus in die ene strafzaak werd hij niet schuldig verklaard. Hij moet nu miljoenen betalen terwijl hij door hen werd ontslagen. Omgekeerde wereld dit...
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Voormalig kindster Keke Palmer is zwanger van eerste kindje: “Ja, ik ben volwassen en ik heb seks”
  Celebrities

  Voormalig kindster Keke Palmer is zwanger van eerste kindje: “Ja, ik ben volwassen en ik heb seks”

  Actrice Keke Palmer (29) - bekend van haar rol in ‘True Jackson, VP’ - en haar vriend Darius Jackson (29) verwachten een eerste kindje. Dat heeft Keke bekendgemaakt terwijl ze voor het eerst ‘Saturday Night Live' presenteerde: “Er gaan heel wat geruchten rond. Zo zeggen mensen: ‘Keke krijgt en baby’, ‘Keke is zwanger’. En ik wil daarom graag iets rechtzetten: ja, ik ben zwanger!”
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.