Kanye West op archiefbeeld uit 2020.
Volledig scherm
Kanye West op archiefbeeld uit 2020. © Evan Agostini/Invision/AP

Kanye West koopt controversieel sociaal netwerk Parler toch niet

De voorgenomen koop van het omstreden socialmediaplatform Parler door Kanye 'Ye' West gaat toch niet door. Dat maakte het bedrijf woensdag in een verklaring bekend. "Deze beslissing is half november genomen in het belang van beide partijen", valt te lezen in de verklaring.

 1. Kanye betaalt Kim 200.000 dollar alimentatie per maand. Hoe wordt dat bedrag bij ons bepaald?
  PREMIUM

  Kanye betaalt Kim 200.000 dollar alimenta­tie per maand. Hoe wordt dat bedrag bij ons bepaald?

  De scheiding tussen Kim Kardashian en Kanye ‘Ye’ West is na twee jaar afgerond. Heikel punt was de voogdij over hun vier kinderen, de verdeling van hun eigendommen, én de alimentatie die West zal moeten betalen: 200.000 dollar (zo’n 193.000 euro) per maand. Advocate Julie Borms, gespecialiseerd in familierecht, legt uit hoe alimentatie bij ons geregeld wordt en hoe de hoogte van het bedrag wordt bepaald. “Het is een misvatting dat er bij een week-om-week-regeling geen alimentatie betaald moet worden.”
 2. Twitteraccount van Kanye ‘Ye' West geschorst na foto van hakenkruis en controversiële uitspraken: “Ik vind Hitler wel leuk”
  Celebrities

  Twitterac­count van Kanye ‘Ye' West geschorst na foto van hakenkruis en controver­siële uitspraken: “Ik vind Hitler wel leuk”

  Rapper Kanye ‘Ye’ West (45) heeft voor de zoveelste keer controversiële uitspraken gedaan tijdens een interview. Dit keer had hij het over Hitler, en stelde hij dat we “de nazi’s niet constant zouden mogen dissen”. Intussen is de rapper ook verbannen van Twitter omdat hij een hakenkruis gepost had. Dat bevestigde topman Elon Musk.