Joaquin Phoenix.
Volledig scherm
Joaquin Phoenix. © EPA

Joaquin Phoenix zal z’n zoontje nooit dwingen veganistisch te eten: “Maar fastfood komt niet op tafel”

CelebritiesJoaquin Phoenix (46) zal z’n zoon River (bijna 1) nooit dwingen veganistisch te eten. De ‘Joker’-acteur, die een fervent dierenrechtenactivist is, is wel niet van plan om te verbloemen wat er precies gebeurt met de dieren op een boerderij. Dat vertelde hij aan The Sunday Times.

6 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 weken geleden
  Verstandige kerel. En hij heeft gelijk. Er zitten veel vitaminen in vlees en vis die nodig zijn voor het opgroeiende kind. En in planten zitten gifstoffen, als men overdrijft. Dat hij zijn eigen levensstijl niet opdringt aan zijn kind, is nog een bewonderenswaardige eigenschap. Iedereen weet van het dierenleed en vindt het erg, maar ik troost mij altijd bij de gedachte aan een hamburger of koteletje: "Het dier is nu toch dood, dus ..."
 • Argus Vercauteren

  2 weken geleden
  Er is een groot verschil tussen een stukje kwaliteitsvlees en een hamburger uit een of andere fastfoodketen, bijvoorbeeld: McDonald's, Quick... Deze hamburgers bestaan uit afval, d.w.z. uit vlees dat door de gewone slagers geweigerd wordt. Dezelfde conclusie kan getrokken worden over het kippenvlees dat in dergelijke maaltijden gebruikt wordt. Hetzelfde geldt voor kippenvlees uit supermarkten: volgespoten met water (nauwelijks smaak) maar voor een paar euro kan men geen kwaliteit verwachten.
 • Lucien Mertens

  2 weken geleden
  Extremen zijn nooit goed, ook niet met eten, en al zeker niet als het om kinderen gaat. Joaquin is verkeerd bezig.
 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Af en toe ben ik onderweg met een paar kinderen en neem het van mij aan : van een Happy Meal worden ze héél vrolijk en dat maakt mij ook heel vrolijk. En oh ja, in dat interview met de Sunday Times spreekt hij zichzelf zeker vijf maal tegen. Hij zal onder andere zijn kind nooit dwingen veganistisch te eten maar die krijgt ook geen vlees. Nogal hypocriet om een kind zo te indoctrineren. Ik heb medelijden met dat kind.
 • Peter Deroost

  2 weken geleden
  Die amerikanen kennen maar 2 soorten vlees: steak en hemburger. En van gevarieerde evenwichtige viedingen gebben ze nog nooit gehoord. Onbegrijpelijk want hun supermarkten liggen vol met hetzelfde als bij ons, verse vis, groenten, fruit enz