J.K. Rowling.
Volledig scherm
J.K. Rowling. © EPA

J.K. Rowling onder vuur na uitspraken over seksuele identiteit en transgenders

CelebritiesDe Britse schrijfster J.K. Rowling (54) heeft het op Twitter flink te verduren gekregen na een aantal uitspraken over seksuele identiteit en transgenders. De aanleiding van de hetze was een reactie van de auteur op een artikel over menstruatie. 

16 reacties

 • Wilfried Kumps

  2 jaar geleden
  Hoeveel transgenders zijn er...? Men schat dat 0,6% van de mannen en 0,2% van de vrouwen transgender is... Deze mensen hebben absoluut het recht om te zijn wie ze zijn, maar we moeten stoppen met deze (absolute) minderheden de norm te maken... En trouwens, als ik een man wil zijn (als vrouw, en mijn transitie is nog niet volledig waardoor ik nog menstrueer) denk ik niet dat ik het erg zou vinden als er gezegd wordt dat het vrouwen zijn die menstrueren, want dat is net wat ik niet meer wil zijn!
 • Jil Heirman

  2 jaar geleden
  Luc, ook mensen die interseks zijn, zijn gewoon biologisch man of vrouw, met per ongeluk wat kenmerken v/d ander. Deze mensen hebben niks met transgenders te maken en vragen tot in den treure om niet in dit debat betrokken te worden.
 • Luc Desmet

  2 jaar geleden
  Maartje en Tim, Dna en geslachtsdelen en chromosomen en hoe je je voelt: die zaken zeggen soms verschillende zaken. Er zijn zelfs mensen met beide geslachtskenmerken. Bestaan die mensen niet misschien? Graag wat begrip voor de realiteit. Je moet het zonlicht niet ontkennen. Lees er eens iets over. Zo eenvoudig is het echt niet. Al vind ik dat wat zij zegt niet zo erg is.
 • Kurt Van Grembergen

  2 jaar geleden
  100 percent gelijk!
 • Ingrid Braeckmans-Adriaenssens

  2 jaar geleden
  Klopt helemaal. Oef, iemand die het durft te verwoorden.