Repetitiescène Alec Baldwin op de set van de film 'Rust'.
Volledig scherm
Repetitiescène Alec Baldwin op de set van de film 'Rust'. © Santa Fe County Sheriff's Office

“Iedereen op de set weet wie de échte schuldige is”: Alec Baldwin doet uitlating over schietincident op de set van ‘Rust’

CelebritiesAlec Baldwin (64) heeft zich uitgelaten over de aanhoudende speculaties rond het schietincident op de set van ‘Rust’, dat cameravrouw Halyna Hutchins (42) het leven kostte. Dit doet hij nadat de FBI had bekendgemaakt dat Baldwin wel degelijk de persoon is die de trekker heeft overgehaald.

13 reacties

 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Hoofdverantwoordelijkheid ligt bij de wapensmid én regisseur. Baldwin richtte niet op een persoon, maar de camera (waarom bemand?). Gaat hij volledig vrijuit? Dat denk ik niet want als producer draagt hij ook verantwoordelijkheid voor veiligheid op de set en daar bleken deze film zich meer dan eens incidenten voorgedaan te hebben.
 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Het is inderdaad perfect mogelijk,weet dit van een wapenexpert
 • Bart Meers

  1 maand geleden
  wapen in je hand = zelf checken = wat ze altijd aanleren als je met wapens leert omgaan
 • John Stahl

  1 maand geleden
  De veiligheidsverantwoordelijk was een onervaren jonge vrouw die door de producer, zijnde Baldwin zelf, was aangeworven omdat ze goedkoop was. Blijkbaar is de regel dat iedereen die een wapen in handen krijgt op de set het eerst ook zelf moet controleren. Baldwin is de schuldige, want een revolver controleren is poepsimpel en om het te doen afgaan moet je de trigger compleet overhalen met voldoende kracht om de trommel te laten draaien (revolve) zodat de kogel voor de pin komt.
 • karin verwimp

  1 maand geleden
  Hij heeft gelijk. En of hij de trekker nu overgehaald heeft of niet maakt in feite juist niks nul noppes uit. LIve amo hoort niet thuis op een filmset en al helemaal niet in een wapen dat tijdens de opnames op mensen gericht moet worden. Dit is de fout van degene die voor het veilige gebruik van wapens op een set verantwoordelijk is en niemand anders.
 1. Shakira voor rechter gedaagd in Spanje vanwege belastingfraude
  Celebrities

  Shakira voor rechter gedaagd in Spanje vanwege belasting­frau­de

  De Colombiaanse popster Shakira (45) zal op een nader te bepalen datum terechtstaan voor belastingfraude in een rechtbank in de rand van Barcelona. Dat hebben de gerechtelijke autoriteiten dinsdag bekendgemaakt. Eind juli kondigde het Spaanse Openbaar Ministerie aan dat het een gevangenisstraf van meer dan acht jaar zou eisen tegen de zangeres vanwege belastingontduiking. Ze zou over de jaren 2012-2014 haar inkomstenbelasting van 14,5 miljoen euro niet hebben betaald.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. A$AP Rocky verontschuldigt zich bij fans nadat hij 45 minuten te laat kwam op eigen optreden
  Play
  Celebrities

  A$AP Rocky veront­schul­digt zich bij fans nadat hij 45 minuten te laat kwam op eigen optreden

  A$AP Rocky (33) verontschuldigt zich op Twitter voor zijn korte set op Rolling Loud, een hiphopfestival in New York City. De rapper zou 45 minuten te laat gekomen zijn op zijn eigen optreden, waarna de organisatie besloten heeft om zijn show toch op het geplande uur te beëindigen. Daardoor kon hij maar negen nummers spelen uit zijn setlist. De rapper was op dat moment niet gediend met de beslissing van het festival, maar achteraf excuseert hij zich wel op Twitter: “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid en wil me graag excuseren bij al mijn fans”, schrijft hij.
 3. Op haar 61ste krijgt ‘blonde bimbo’ Jennifer Coolidge eindelijk erkenning: “Ik ben vaak wakker geworden op de spoeddienst”
  PREMIUM
  Celebrities

  Op haar 61ste krijgt ‘blonde bimbo’ Jennifer Coolidge eindelijk erkenning: “Ik ben vaak wakker geworden op de spoed­dienst”

  ‘t Is gebeurd: op haar 61ste heeft Jennifer Coolidge eindelijk de lof gekregen die ze verdient. De actrice mocht een Emmy Award in ontvangst nemen voor ‘The White Lotus’, haar eerste prestigieuze prijs sinds de start van haar carrière in 1993. Hoewel het grote publiek haar leerde kennen dankzij komische/sexy rollen in ‘American Pie’ en ‘Legally Blonde’, zorgden net die films ervoor dat ze nooit serieus werd genomen. Een portret van een vrouw vol uitersten. “Toen ik m’n eerste succes boekte, lag m’n moeder op sterven.”