De blauwe Fender Mustang van Kurt Cobain
Volledig scherm
De blauwe Fender Mustang van Kurt Cobain © ANP / EPA

Iconische gitaar Kurt Cobain geveild voor 5 miljoen dollar

De blauwe gitaar waar Nirvana-frontman Kurt Cobain op speelde in de videoclip van wereldhit ‘Smells Like Teen Spirit’ uit 1991 is zondag geveild voor 5 miljoen dollar (4,7 miljoen euro). Vooraf werd verwacht dat de blauwe Fender Mustang een bedrag van zo'n 800.000 dollar op zou brengen. Dat meldt Julien's Auction, dat de veiling organiseert.

  1. Gitaarbouwer Hilko Nackaerts (48) werkte samen met James Brown en Simple Minds en maakt nu ook exclusieve sauzen: “Eigenlijk is alles begonnen aan de toog van café Allee”
    PREMIUM
    Leuven

    Gitaarbou­wer Hilko Nackaerts (48) werkte samen met James Brown en Simple Minds en maakt nu ook exclusieve sauzen: “Eigenlijk is alles begonnen aan de toog van café Allee”

    Hilko Nackaerts wist het al als kind: ik ga gitaren bouwen…Ondertussen is de man achter Hilko Guitars 48 jaar jong en de passie voor de gitaar is er nog steeds, al bracht de coronaperiode wel een nieuw hoofdstuk in het leven van de Leuvenaar. “Naast Hilko Guitars is er nu ook Hilko Cuisine. Eten boeide me altijd al maar pas nu doe ik er ook iets mee op professioneel gebied. Ik maak exclusieve sauzen en kruiden”, klinkt het.