Will Smith gaf Chris Rock een rake klap tijdens de Oscars.
Volledig scherm
Will Smith gaf Chris Rock een rake klap tijdens de Oscars. © EPA

HET DEBAT. Moet je overal mee kunnen lachen, zelfs als het zeer gevoelig ligt?

Gisteren, tijdens de uitreiking van de Oscars, deelde acteur Will Smith (53) een rake klap uit aan presentator Chris Rock (57). Dat gebeurde nadat Rock een grapje maakte over het “GI Jane-kapsel” van Jada Pinkett-Smith, de echtgenote van Will. Moet je overal mee kunnen lachen? Of is de uitbarsting van Smith enigszins te begrijpen? Wat is jullie mening? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat experts en collega’s van Will Smith ervan vinden.

59 reacties

 • Vic Smeets

  12 maanden geleden
  Natuurlijk kan je niet met alles lachen. En dat zal elke komiek beamen.
 • Michael Steyaert

  12 maanden geleden
  Op zich moet je zo goed als overal mee kunnen lachen, tenzij het persoonlijk wordt. Er zijn wel grenzen aan de meeste vormen van humor. Elke ziekte is iets delicaats, als je je humor over die ziekte kanaliseert naar een specifieke persoon is de humor al snel ver te zoeken. De Oscars is evenmin een comedy show waar dit soort humor eerder te vinden is, maar daar weet je ook op voorhand wat te verwachten, afhankelijk van de komiek in kwestie.
 • Wilfried Vanden Berg

  12 maanden geleden
  Blijkbaar heeft zijn mooie vrouw meer verstand dan hij. Zij reageerde totaal niet . Ze liet het over haar heen gaan . De beste oplossing , rustig en verstandig blijven .
 • Veerle Hertens

  12 maanden geleden
  In privé ja, in publiek nee. Net zoals er in de openbare ruimte tal van andere regels noodzakelijk zijn om het gekrioel van miljarden unieke persoonlijkheden en referentiekaders vreedzaam te laten functioneren mag dat voor humor van mij ook. Ik ben geen Smith fan maar iemand afschrijven omdat hij emotioneel reageert op een grap over de ziekte van zijn echtgenote...we zijn allemaal maar mensen. Er is intelligentere en betere komedie dan de uitlach soort van rock.
 • Opteynde Johan

  12 maanden geleden
  De "grap" was er ver over en het was zeker niet het juiste moment noch de juiste plaats. Als je naar een komiek gaat kijken doe je dit uit vrije wil en dan moet je er maar tegen kunnen, maar op de oscar-uitreiking MOEST Will Smith aanwezig zijn. De mep met de vlakke hand was nog heel beschaafd.
 1. Het internet smult van alle drama op de Oscars: dit zijn de beste memes
  Celebrities

  Het internet smult van alle drama op de Oscars: dit zijn de beste memes

  Afgelopen nacht werden in Los Angeles voor de 94e keer de Oscars uitgereikt. Maar het gebeuren werd volledig overschaduwd door een gewelddadige ruzie tussen ‘Beste Acteur’-winnaar Will Smith (53) en presentator Chris Rock. Smith verkocht Rock een rake klap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal, en de kijkers thuis, nadat Rock een mop maakte over Jada Smith. Het internet was dan ook in shock en al snel volgden een hele reeks memes over de onwaarschijnlijke gebeurtenis. Een overzicht.
 2. Moet Will Smith zijn Oscar teruggeven na geweld tegen Chris Rock? “Hou je fucking mond over mijn vrouw!”
  Play
  Film

  Moet Will Smith zijn Oscar teruggeven na geweld tegen Chris Rock? “Hou je fucking mond over mijn vrouw!”

  De 94ste editie van de Oscars werd volledig overschaduwd door een gewelddadige ruzie tussen ‘Beste Acteur’-winnaar Will Smith (53) en presentator Chris Rock (57). Smith verkocht Rock een rake klap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal - en de kijkers thuis. De Academy keurt zijn daden publiekelijk af. Betekent dat dat Will zijn eerste beeldje binnenkort alweer kwijt is? Dit is alles wat we tot nu toe weten over het bizarre voorval.
 1. Will Smith verschijnt al lachend op afterparty Oscars met vrouw Jada en kinderen na incident met Chris Rock
  Play
  Celebrities

  Will Smith verschijnt al lachend op afterparty Oscars met vrouw Jada en kinderen na incident met Chris Rock

  Will Smith is samen met vrouw Jada Pinkett Smith en kinderen al lachend op de afterparty van Vanity Fair op de Oscars verschenen. Verschillende journalisten probeerden te vragen aan Will hoe hij zich voelt na het incident met Chris Rock, maar daar geeft de acteur geen gehoor aan. De 94ste editie van de Oscars werd overschaduwd door een gewelddadige ruzie tussen Will Smith en presentator Chris Rock. Die laatste maakte tijdens de Oscars een grap over Jada, Wills vrouw, waarop Smith besloot Chris een klap te verkopen. “Hou de naam van mijn vrouw uit jouw fucking mond”, riep hij.
 2. IN BEELD. De beste en slechtste looks van de Oscars 2022
  Play
  Celebrities

  IN BEELD. De beste en slechtste looks van de Oscars 2022

  Na een ingetogen versie vorig jaar vanwege de coronapandemie, pakten alle celebrities dit jaar extra hard uit voor de 94e Oscaruitreiking. Het Dolby Theater in Los Angeles rolde de rode loper weer uit en daar verschenen de sterren in oogverblindende jurken en strakke smokings. Geen saaie en ingetogen kleuren dit jaar, maar vooral gedurfde en kleurrijke looks. Al staat dat niet bij iedereen garant voor succes. Kijk mee naar de winnaars en missers qua outfit van de Oscars 2022.