Will Smith won enkele minuten na het voorval een Oscar voor beste acteur.
Volledig scherm
Will Smith won enkele minuten na het voorval een Oscar voor beste acteur. © Evan Agostini/Invision/AP

HET DEBAT. Moet je overal mee kunnen lachen, zelfs als het zeer gevoelig ligt? Dit is jullie mening

Gisteren, tijdens de uitreiking van de Oscars, deelde acteur Will Smith (53) een rake klap uit aan presentator Chris Rock (57). Dat gebeurde nadat Rock een grapje maakte over het “‘G.I. Jane’-kapsel” van Jada Pinkett-Smith, de echtgenote van Will. Moet je overal mee kunnen lachen? Of is de uitbarsting van Smith enigszins te begrijpen? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Dit is hoe jullie erover denken.

44 reacties

 • chantal De Beul

  12 maanden geleden
  die komiek had op voorhand zijn huiswerk moeten maken, zij weten op voorhand dat ze op het podium komen, dus wanneer je dan grappen maakt, improviseer je niet, of je hebt je huiswerk niet gemaakt. Was het juist wat Will deed, misschien niet, maar mocht het mij overkomen zijn, ik had mijn vuisten gebruikt en niet het plat van mijn hand. De eerste gooi lachtte hij nog, groen weliswaar, maar toch, dan doet de komiek er nog is een tandje bij, en valt jada nog is aan. zijn verdiende loon dus
 • johan van Oevelen

  12 maanden geleden
  er is een verschil met "ergens mee lachen of om lachen" en "uitlachen en leedvermaak". Beetje zoals plagen is 2richtingsverkeer en met respect (grotendeels) , pesten is 1 richtingsverkeer. Geweld als reactie is nooit goed, maar kan wel begrijpen dat dit kan gebeuren. Ik weet niet hoe zwaar of hoeveel keer hij al zulke grapjes over zijn vrouw (geliefde) heeft moeten slikken of horen. Kan nog steeds een publistunt zijn ook.
 • Ellen Lenseclaes

  12 maanden geleden
  iemand persoonlijk gaan viseren is nooit ok. En zeker niet als het over een ziekte gaat. Triestig als je dit grappig vindt
 • Mike Straub

  12 maanden geleden
  Trots op Will Smith dat hij zijn vrouw zo verdedigd. Komedie is geen vrijgeleide
 • Stef Guit

  12 maanden geleden
  Onder het mom van humor en vrije meningsuiting kan blijkbaar alles gezegd worden. Maar als ik " Vuike flik" roep in de straten krijg ik een gasboete ! Ik riep dit ook maar om te lachen...
 1. Onze reporter heeft dezelfde aandoening als Jada Pinkett-Smith: “Kan me voorstellen dat zo'n grap bij sommige mensen echt pijn doet"
  PREMIUM

  Onze reporter heeft dezelfde aandoening als Jada Pin­kett-Smith: “Kan me voorstel­len dat zo'n grap bij sommige mensen echt pijn doet"

  Jada Pinkett-Smith heeft alopecia, een aandoening waar je kale plekken van krijgt. Daarom scheert de vrouw van acteur Will Smith haar haar kort, en daarom deed het pijn toen komiek Chris Rock op het Oscar-podium met haar kapsel lachte. Onze reporter Sander Van den Broecke heeft ook alopecia. “Het was niet veel meer dan jeuk voor mijn al redelijk afgebrokkeld ego. Maar dat het bij sommige mensen echt pijn doet, kan ik me goed voorstellen.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. “Toen ik mijn droom wilde waarmaken, zei hij nee”: zo gaat het nu met ‘Dallas’-actrice Linda Gray
  PREMIUM
  Celebrities

  “Toen ik mijn droom wilde waarmaken, zei hij nee”: zo gaat het nu met ‘Dal­las’-actrice Linda Gray

  Ze was al 37 toen ze wereldberoemd werd als femme fatale Sue Ellen in ‘Dallas’. Dat Linda Gray (85) pas dan haar droom kon waarmaken, had alles te maken met het liefdeloze huwelijk waarin Gray vast zat. “Hij liet me zelfs achter tijdens onze huwelijksreis.” Ook nadat ze zich had losgewrikt van haar tirannieke man, bleef haar leven getekend door hartzeer. Het verlies van dé man in haar leven was de grootste klap. Hoe gaat het nu nog met Linda Gray en aan wie heeft ze momenteel haar hart verloren?
 2. “De afgelopen weken zijn erg moeilijk geweest”: Hailey Bieber reageert op bericht van Selena Gomez aan fans
  CELEBRITIES

  “De afgelopen weken zijn erg moeilijk geweest”: Hailey Bieber reageert op bericht van Selena Gomez aan fans

  Het lijkt erop dat er binnenkort een einde komt aan de langdurige vete tussen Selena Gomez (30) en Hailey Bieber (26), de vrouw van haar ex Justin Bieber. De Amerikaanse zangeres liet vrijdag al weten genoeg te hebben van de online haat en negativiteit. Ze vroeg haar volgers op Instagram om het model niet meer te bedreigen. En dat viel duidelijk in goede aarde bij Hailey. “Ik wil Selena bedanken.”