J.K. Rowling
Volledig scherm
J.K. Rowling © Joel C Ryan/Invision/AP

Harry Potter-fans laten tattoo’s verwijderen na uitspraken van J.K. Rowling

CelebritiesJ.K. Rowling is het brein achter één van ‘s werelds grootste franchises. In de loop der jaren lieten duizenden Harry Potter-fans hun adoratie voor de boeken en films vastleggen in de vorm van een tattoo. Maar nu Rowling onder vuur ligt wegens haatdragende uitspraken tegenover transgenders, zijn bepaalde fans zo aangedaan dat ze die tattoo’s weer laten verwijderen. 

3 reacties

 • Wilfried Kumps

  1 jaar geleden
  Hoeveel transgenders zijn er...? Men schat dat 0,6% van de mannen en 0,2% van de vrouwen transgender is... Deze mensen hebben absoluut het recht om te zijn wie ze zijn, maar we moeten stoppen met deze (absolute) minderheden de norm te maken... En trouwens, als ik een man wil zijn (als vrouw, en mijn transitie is nog niet volledig waardoor ik nog menstrueer) denk ik niet dat ik het erg zou vinden als er gezegd wordt dat het vrouwen zijn die menstrueren, want dat is net wat ik niet meer wil zijn!
 • Jil Heirman

  1 jaar geleden
  Steeds meer vrouwen willen inderdaad trans”man” worden. Als je dieper op hun redenen en psyche ingaat, merk je dat ze vaak gewoon moeite hebben met wat van vrouwen verwacht wordt in de maatschappij. En willen ze eerder gerespecteerd worden zoals mannen en zoals mannen beoordeeld worden op prestaties ipv uiterlijk. Deze vrouwen hebben geen operaties of transitie tot man nodig, maar een minder seksistische maatschappij om in op te groeien en te leven. Men haat Rowling omdat ze dat doorheeft.
 • Ludwig VdB

  1 jaar geleden
  Als iedereen iedereen een beetje met rust laat en vooral als iedereen de gedachten van anderen respecteert zonder het daar mee eens te hoeven zijn, er zouden veel minder problemen zijn in de wereld. Ik moet toch niet perse minderheden tof of fijn te vinden.