AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Getekend door jeugd in Kosovo, nu 16 miljoen dollar waard: zo baande Dua Lipa zich een weg naar de top

CelebritiesAnno 2021 is ze een van de meest gestreamde artiesten ter wereld, en sinds vorige week mag ze ook een samenwerking met Elton John op haar palmares bijschrijven. Dua Lipa (25) is voor veel jongeren dan ook een rolmodel, maar ooit zag het leven van de zangeres er helemaal anders uit. Haar jeugd bracht ze door in armoede, en Kosovo bleek al snel te klein voor haar muzikale ambities. Een portret van een 15-jarige die moederziel alleen naar Londen trok, en tien jaar later een garage vol peperdure auto’s en een bankrekening met zeven nullen voor de komma heeft. 

5 reacties

 • Lieve Van Tallo

  2 maanden geleden
  In armoede yeah right. Haar vader is een Albanees gevlucht uit Kosovo, hij was daar beroemd rockster/eanger. Ze is geboren in GB en groeide op in Londen. Haar ouders zijn misschien opgegroeid in armoede maar zij niet.
 • Marcus Vadis

  2 maanden geleden
  Het bedrag van 16 miljoen is te laag. Verschillende bronnen schatten haar vermogen op ca. 65 miljoen euro en dat is groeiende. Ze heeft al een vermogen verdiend met twee albums. Dat hadden meer albums kunnen zijn, want ze heeft meer dan 100 niet uitgebrachte songs. Haar eerste relatie heet trouwens Carew en niet Crew.
 • Marcus Vadis

  2 maanden geleden
  22 Augustus wordt ze 26. Top vrouw!
 • Stroobants Alexander

  2 maanden geleden
  Prachtige stem en goede zangeres.
 • Remi Kurajber

  2 maanden geleden
  Chapeau! Daar moet je talent voor hebben maar vooral kans grijpen